Wink Primo – tableta ieftina pentru copii, cadoul perfect de sarbatori

Daca ati ramas in pana de idei sau pur si simplu cautati o tableta accesibila pentru cel mic, Wink Primo poate fi solutia potrivita. In momentul de fata acest model este unul dintre cele mai ieftine, fiind disponibila in oferta magazinelor online. Cea mai buna oferta eu am gasit-o aici, inclus in pret fiind si transportul. De asemenea magazinul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost.

Nu este un model foarte performant, de aceea o recomand si celor mici sau celor care nu pun accent pe calitate. Este construita in totalitate dintr-un plastic mat care ofera un plus de aderenta dar si o rezistenta marita impotriva zgarieturilor si a urmelor aparute dupa utilizare (amprente, zgarieturi). Dimensiunile sunt cele uzuale, intalnite de obicei la orice tableta de 7 inch, indiferent de producator sau performante. Cantareste 298 grame iar grosimea acesteia este de numai 1 centimetru.

Wink Primo display

Sub carcasa este prezent un procesor produs de Mediatek, mai exact modelul MTK MT8127 Cortex A7, dotat cu patru nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1.3 GHz. Este un procesor potent, care poate „duce” fara probleme cam orice joc disponibil in Market. Cei 512MB de memorie RAM sunt oarecum la limita, mai ales ca in prezent majoritatea producatorilor aleg ca minimul utilizat sa fie de 1GB. Cei 8GB disponibili pentru stocare nu sunt chiar de ajuns, mai ales ca o buna parte sunt ocupati de catre Android, de aceea daca doriti sa instalati jocuri sau alte aplicatii, recomand instalarea unui card microSD, acesta va poate aduce un plus de pana la maxim 32GB.

Diagonala ecranului masoara 7 inch, o marime potrivita pentru activitatile multimedia. Este un display IPS cu rezolutie maxima de 1024 x 600 pixeli. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. Este un ecran care raspunde bine la comenzi, nu trebuie sa apesi foarte tare, asa cum se intampla de obicei la tabletele mai ieftine. De asemenea unghiul de vizibilitate este unul extrem de bun. Producatorul nu precizeaza daca suprafata ecranului este protejata in vreun fel, de aceea recomand achizitionarea unei folie pentru ecran.

Ca orice alta tableta si Wink Primo vine dotata cu doua camere web, una pe spate cu rezolutie de 2 megapixeli dar si una frontala, cu rezolutie de 0.3 megapixeli. Ambele „scot” poze acceptabile, insa doar atunci cand exista suficienta lumina. La internet aceasta se poate conecta doar prin WiFi, neavand suport pentru 3G. Bateria are o capacitate de 2400 mAh, adica suficient cat pentru 4-5 ore de utilizare obisnuita (internet, filme sau jocuri).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *