Wink Free – tableta ieftina cu suport 3G, buna pentru internet si video

Daca cauti o tableta ieftina, buna pentru internet si aplicatii multimedia, Wink Free poate fi solutia perfecta. Acest model este unul aparut recent in oferta celor de la eMAG, fiind perfecta pentru cei care nu sunt foarte pretentiosi sau pentru copii. La fel ca si Wink Contact, acest model dispune de 2 ani garantie din partea producatorului, pe care o puteti extinde cu inca 12 sau 24 de luni, bineinteles contracost. Nu este o tableta foarte performanta, de aceea nu trebuie sa aveti pretentii foarte mari.

Este posibil ca unele jocuri aparute recent sa nu poata fi jucate, de aceea acest model este recomandat doar celor care o vor pentru internet. Din fabrica vine cu Android 4.4.2 KitKat, o versiune de Android destul de noua, care functioneaza foarte bine, fara erori sau alte probleme de acest gen. Este construita in totalitate dintr-un plastic negru mat, care ofera un plus de aderenta dar care este si foarte rezistent impotriva zgarieturilor si a urmelor aparute dupa utilizare. Despre dimensiunile acesteia nu pot spune foarte multe lucruri, fiind aceleasi pe care le intalnim la orice device de 7 inch.

Wink Free din fata

Sub carcasa este prezent un procesor foarte bun pentru genul acesta de activitati, Cortex A7 MT8312, dotat cu patru nuclee fizice (QuadCore) care functioneaza la o frecventa standard de 1.3 GHz. Acesta este „ajutat” de numai 512MB memorie RAM, facand ca sistemul de operare precum si restul de aplicatii instalate sa functioneze decent, fara lag sau alte probleme intalnite de obicei la modelele mai ieftine.

Pe spate este prezenta camera web cu rezolutie de 2 megapixeli si blit iar pe fata tableta este dotata cu o camera de 0.3 megapixeli. Ambele camere „scot” poze acceptabile, atata timp cat exista lumina naturala. Are un singur difuzor, cu o putere de 1 wat, insa sunetul generat de aceasta este unul puternic si clar, nu distorsioneaza nici atunci cand este aproape de maxim.

Diagonala ecranului este cea uzuala, 7 inch cu o rezolutie maxima de 1024 x 600 pixeli. Imaginile afisate de acesta sunt clare iar culorile vii si naturale. De asemenea unghiul de vizibilitate este unul foarte bun, intrucat discutam despre un ecran IPS. Raspunde bine la comenzi, nu trebuie apasat foarte tare, asa cum se intampla de obicei cu modelele ieftine.

Pentru stocare cei 8GB nu sunt de ajuns chiar pentru toti utilizatorii, mai ales daca alegeti sa instalati mai multe aplicatii sau filme, de aceea recomand instalarea unui card MicroSD pentru extinderea spatiului de stocare. Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, Wink Free este o tableta care se poate conecta la internet atat prin WiFi, cat si prin 3G, pentru conectivitate mobila veti avea nevoie de o cartela SIM cu optiune de internet activa. Bateria are o capacitate de 2400 mAh, aceasta fiind suficienta pentru 4 ore de utilizare obisnuita (internet, filme sau muzica). Ca o concluzie la finalul acestui articol, Wink Free este un model foarte ieftin cu performante decente, ideal pentru cei fara pretentii foarte mari sau pentru copii.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *