Whirlpool SPIW 412L – aer conditionat silentios si economic

Daca n-ai reusit pana acum sa-ti achizitionezi un aparat de aer conditionat inca nu este prea tarziu, chiar daca fiind in plin sezon vei astepta ceva mai mult timp pana cand acesta va putea fi instalat. Eu am ales sa-mi cumpar aerul conditionat inaintea sezonului de vara, asadar acum va pot detalia cateva impresii despre modelul ales de mine. Dupa lungi cautari pe internet intr-un final m-am oprit la Whirlpool SPIW 412L, un aparat foarte bine dotat, cu performante peste medie dar cu pret accesibil chiar si pentru cei care nu dispun de un buget ridicat.

Cel mai bun pret l-am gasit aici, avand chiar si transportul asigurat. Inclus in pret nu a fost kitul de instalare si nici montajul, acesta a fost platit separat dupa achizitionare. Firma care se ocupa de instalare trebuie sa fie una autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia. Lista cu firmele autorizate pentru instalare si service o gasiti aici. Pretul pentru montaj poate varia usor in functie de fiecare oras sau firma, eu personal am platit undeva la 350 lei (in limita a 3 metri traseu frigorific).

Whirlpool SPIW 412L unitate interioara

Desi in poze si realitate arata aproape la fel ca si modelele anterioare, conform producatorului acest model are un design schimbat pentru a oferi un flux mai mare de aer, precum si o capacitate mai mare la acelasi nivel de zgomot. Unitatea interioara arata foarte bine, pe centrul acesteia fiind prezent un display care indica temperatura setata. Informatii detaliate legate de temperatura, programul utilizat sau treapta de ventilare sunt prezente pe display-ul LCD prezent pe telecomanda. Tot pe telecomanda este prezent un senzor care transmite catre unitatea interna temperatura exisenta in locul in care se afla telecomanda – aceasta optiune functioneaza numai la activarea functiei Around U.

Pentru cei care nu stiu cei 12000 BTU sunt suficienti pentru racirea rapida a unui apartament cu 3 camere. Poate fi utilizat si pentru spatii mai largi insa atunci randamentul scade iar timpul pentru racire creste. Conform specificatiilor atunci cand este utilizat pentru racire acest model este incadrat in clasa de consum energetic A+ iar atunci cand este folosit pentru incalzire consumul creste usor, fiind incadrat in clasa A. In ambele cazuri consumul este unul destul de redus, din experienta personala pot confirma acest lucru. Utilizat zilnic aproximativ 4-5 ore pentru racirea locuintei acesta mi-a adus un plus la factura eletrica de aproximativ 70 lei.

Consumul redus este obtinut cu ajutorul compresorului tip Inverter, acesta nu doar ca reduce consumul dar face ca aparatul sa fie mai silentios si utilizabil chiar si atunci cand temperatura externa ajunge pana la -15 grade. Functiile din dotare sunt cele clasice: racire, incalzire, ventilare, dezumidificare precum si alte functii ceva mai speciale. Aici intra in discuta functia al 6-lea simt precum si cea pentru autocuratare (aceasta mentine schimbatorul caldura intotdeauna uscat). Pentru ca aerul sa fie curat si lipsit de mirosuri neplacute Whirlpool SPIW 412L este dotat cu filtru HD (Densitate inalta) – retine pana la 90% din particulele de praf precum si un filtru aditional din carbon activ care reuseste sa retina mirosurile neplacute.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *