Whirlpool SPIW 409L – aer conditionat cu 9000 BTU si filtru Filtru HD + Carbon activ

Daca esti la primul aparat de aer conditionat cu siguranta nu stii ce producator sa alegi si nici ce putere de racire ai nevoie pentru locuinta ta. Modelul adus astazi la review este unul cu putere de racire mica, potrivit pentru un apartament cu maxim 2 camere. Acesta vine de la un producator cu renume si experienta in domeniu, acesta fiind si motivul pentru care l-am ales pentru locuinta proprie.

Eu l-am cumparat online de aici, avand un pret avantajos precum si transport gratuit, kitul de instalare si montajul nu sunt incluse in pret. Pentru instalare am platit separat dupa achizitionare aproximativ 350 lei – pretul poate varia usor in functie de oras sau firma care instaleaza aparatul. Atentie, firma aleasa trebuie sa fie autorizata, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia. Aspectul unitatii interioare este asemanator cu ce intalnim si la restul producatorilor, arata foarte bine, avand un aspect elegant modern si elegant care poate intregra acest aparat in orice camera din locuinta fara probleme.

Whirlpool SPIW 409L unitate interioara

Dimensiunile sunt cele standard, intalnite si la modelele mai vechi, astfel ca acest aparat poate inlocui fara probleme un model mai vechi fara sa fie nevoie de alte modificari (gauri in perete sau schimbarea suportului pentru unitatea exterioara). Pe unitatea interioara este prezent un mic display care indica temperatura setata insa pentru mai multe informatii display-ul LCD de pe telcomanda va sta la dispozitie. Acolo veti gasi detalii despre programul utilizat, temperatura precum si treapta de ventilare.

Tot pe telecomanda este prezent un senzor care transmite catre unitatea interna temperatura exisenta in locul in care se afla telecomanda – in felul acesta permite realizarea unei temperaturi unitare in incapere. Asa cum am precizat la inceputul acestui review, cei 9000 BTU sunt suficienti pentru racirea unui apartament cu maxim 3 camere. Poate fi utilizat si pentru spatii mai largi de atat insa atunci randamentul scade iar timpul pana la racirea efectiva scade. Consumul de energie este unul extrem de scazut, acest model fiind printre cele mai economice.

Conform producatorului atunci cand este utilizat pentru racire acesta se incadreaza in clasa de consum energetica A+ iar atunci cand este folosit pentru incalzirea locuintei consumul creste putin, fiind incadrat in clasa de consum A. In ambele cazuri este vorba despre un consum scazut iar acest lucru il pot spune din experienta personala. Utilizat zilnic pe timpul verii, aproximativ 4-5 ore acest model mi-a adus un plus la factura de energie de aproximativ 40-50 lei. Consumul scazut este datorat compresorului tip Inverter – acesta reuseste sa faca aparatul mai silentios dar si utilizabil atunci cand temperatura externa ajunge pana la -15 grade.

Functiile din dotare sunt cele uzuale, aici intra: racire, incalzire, ventilare, dezumidificare precum si alte functii ceva mai speciale: functia de autocuratare (care la oprirea aparatului, se trece automat pe incalzire si se usuca vaporizatorul) precum si functia al6-le simt (senzorii monitorizeaza permanent ambientul iar aparatul combina functiile astfel incat sa fie atinse conditiile optime in incapere. Pentru ca aerul sa fie intotdeuna curat si lipsit de bacterii Whirlpool SPIW 409L este dotat cu filtru HD (Densitate inalta) – retine pana la 90% din particulele de praf precum si un filtru aditional din carbon activ care are ca rol retinerea mirosurilor neplacute.

Articole similare:

Un comentariu pentru “Whirlpool SPIW 409L – aer conditionat cu 9000 BTU si filtru Filtru HD + Carbon activ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *