Whirlpool SPIW 409 Inverter – capacitate de racire 9000 BTU, silentios si economic

Despre Whirlpool ca si producator nu voi mai detali, cred ca nu exista persoana care sa nu fi auzit de acest brand. Este un nume mare in domeniul electrocasnicelor, care se remarca prin produse cu raport pret/calitate excelent. Astazi aducem la review un aparat de aer conditionat din generatia 2016, (diferit fata de modelul din 2015 SPIW 409L), cu o putere de racire de 9000 BTU, recomandat pentru incaperile mici si mijlocii.

Desi Whirlpool SPIW 409 are un pret accesibil, acesta face parte din zona premium, fiind un model bine dotat, cu functii de top, economic si silentios. Cea mai buna oferta pentru acesta am gasit-o online verifica oferta, inclus in pret fiind si transportul. Garantia oferita de producator este de 24 de luni, insa contracost aceasta poate fi extinsa cu inca 12 sau 24 de luni. Instalarea trebuie efectuata de catre o firma autorizata, in caz contrar riscati sa ramaneti fara garantie. Pretul acesteia este in jur de 300-350 lei, indiferent ca vorbim despre Bucuresti sau un oras mai mic.

Whirlpool SPIW 409 Inverter unitate interioara

Asa cum am precizat mai devreme, cei 9000 BTU sunt suficienti pentru a asigura racirea unei locuinte cu maxim 3 camere. Pentru spatiile mai mari recomand un model cu putere de 12.000 BTU. Consumul de energie nu va fi o problema, aparatul fiind dotat cu compresor tip Inverter, care permite un control strict al rotatiilor compresorului. Acesta creste eficienta aparatului, reduce vibratiile si zgomotul. Conform producatorului acesta este incadrat in clasa de consum energetic A++ atunci cand este utilizat pentru racire si A atunci cand este folosit pentru incalzirea locuintei. In ambele cazuri consumul este unul scazut, care nu va creste cu mult factura la energie.

Design-ul acestuia este cel clasic, intalnit la toate modelele de la acest producator. Unitatea interioara este construita dintr-un plastic alb mat iar pe centrul acesteia este prezent un display tip LCD care indica temperatura setata. Este usor de integrat in orice camera din locuinta iar acest design asigura un flux mai mare de aer, o capacitate mai mare la acelasi nivel de zgomot. Informatii cu privire la programul utilizat sau treapta de ventilare sunt disponibile pe ecranul de pe telecomanda. De asemenea, telecomanda are integrat un senzor (Around U) care transmite catre unitatea interna temperatura exisenta in locul in care se afla telecomanda.

Functiile din dotare sunt cele uzuale, intalnite de obicei la orice alt aparat din aceasta categorie de pret, plus alte cateva mai „speciale”: racire/incalzire, ventilare, dezumidificare, jet, timer si al6-lea simt. Pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeauna curat si lipsit de mirosuri neplacute, aparatul este dotat cu Filtru HD (retine pana la 90% din particulele de praf) + HEPA (retine mirosurile neplacute). La calitatea aerului contribuie si functia Auto Clean, care are ca rol mentinerea schimbatorului de caldura in permanenta uscat. Principalele cauze de miros neplacut in aerul conditionat sunt mucegaiul si bacteriile care se dezvolata in schimbatorul de caldura atunci cand schimbatorul este umed.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *