Whirlpool AMD 352/1 – aer conditionat excelent pentru spatiile largi – 18.000 BTU

Avand o locuinta cu 6 camere singura solutie pentru o racire eficienta era aceea de a instala doua aparate de aer conditionat, insa pretul pentru achizitionare si instalarea acestora imi depasea bugetul alocat. Dupa ce m-am documentat am ajuns la concluzia ca un model cu putere mai mare de racire este mult mai eficient dar si mai avantajos din punct de vedere economic. Intr-un final m-am oprit la Whirlpool AMD 352/1, model accesiibl cu putere mare de racire si consum de energie excelent.

Am ales acest model fiindca vine de la un producator premium, cu renume si experienta in domeniul aparatelor frigorifice. Desi pretul este apropiat cu cel pe care l-as fi platit pentru doua aparate de aer conditionat, in cazul acesta voi plati o singura instalare iar consumul de energie este unul mai mic. L-am cumparat online de aici, avand transportul gratuit precum si un pret foarte bun in comparatie cu alte magazine. Nu a fost inclus in pret kitul de instalare si nici montajul, acesta l-am platit separat dupa achizitionare. Trebuie sa aveti grija ca firma care se ocupa de instalare sa fie autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia.

Whirlpool AMD 352-1 unitate interioara

Conform producatorului aspectul unitatii interioara este unul tip Sail, eleganta si moderna, aceasta se poate integra foarte usor in orice camera din locuinta sau apartament. Dimensiunile sunt cele uzuale, intalnite de obicei la orice alt aparat de aer conditionat, indiferent de producator, astfel ca se poate instala in locul vechiului aparat (acolo unde este cazul) fara sa fie necesare alte modificari (gauri in perete sau schimbare de suport pentru unitatea externa).

Unitatea interioara este dotata cu un display tip LED care indica temperatura setata. Alte informatii cu privire la programul folosit, treapta de ventilare precum si temperatura setata sunt prezente pe display-ul de la telecomanda. Aceasta este dotata cu un senzor de temperatura care transmite temperatura din locul in care se afla telecomanda, in felul acesta permite realizarea unei temperaturi unitare in incapere. Functia al6lea simt nu face decat sa combine functiile racire, incalzire, dezumidificare sau ventilare astfel incat sa fie atinse conditiile optime in incapere.

Cei 18000 BTU sunt suficienti pentru racirea unui apartament intreg sau chiar pentru spatii comerciale (bineinteles ca pentru spatii foarte largi scade usor si randamentul iar timpul pentru racire creste). Conform specificatiilor tehnice acesta se incadreaza in clasa de consum energetic A+ atunci cand este utilizat pentru racire si A atunci cand este folosit pentru incalzire. Din experienta personala pot spune ca utilizat zilnic aproximativ 5-6 ore acesta mi-a marit factura de energie cu aproximativ 100 lei, fiind un aparat economic daca este sa ne raportam la puterea foarte mare de racire. Consumul mic este datorat in principal compresorului tip Inverter, acesta face ca aparatul sa fie mai silentios dar si utilizabil atunci cand temperatura de afara ajunge pana la -15 grade.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *