Whirlpool AMD 350/1 – aer conditionat cu 9000 BTU si functia al6lea simt

Se pare ca temperaturile ridicate nu mai ocolesc tara noastra, in fiecare sezon de vara avem cel putin cateva saptamani cu temperaturi caniculare. In acest moment singura solutie pentru a scapa de caldura sufocanta este instalarea unui aparat de aer conditionat. Desi nu eram chiar pro aer conditionat, dupa caldurile de anul trecut am decis ca un astfel de aparat este absolut necesar in orice locuinta. Dupa lungi cautari intr-un final m-am oprit la Whirlpool AMD 350/1 – un model cu putere de racire destul de mica, insa potrivit pentru un apartament cu 2 camere.

Am ales un model de la acest producator fiind unul cu renume si experienta in domeniu. L-am cumparat online de aici, avand nu doar cel mai bun pret dar si transportul gratuit. Totusi, inclus in pret nu a fost kitul de instalare si nici montajul aparatului, acestea fiind platite separat. Trebuie sa tineti cont ca firma contractata sa fie una autorizata, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de producator. Pretul pentru instalare poate varia in functie de oras sau firma insa pe mine m-a costa in jur de 350-400 lei (in limita a 3 metri traseu frigorific).

Whirlpool AMD 350-1 din fata

Atat unitatea interioara cat si cea exterioara pastreaza aceleasi dimensiuni pe care le intalnim in general la orice aparat de aer conditionat, indiferent de producator. Astfel daca Whirlpool AMD 350/1 va inlocui un model mai vechi nu vor fi necesare modificari (gauri in perete sau suport diferit). Aspectul unitatii interioare este unul modern si elegant, se incadreaza fara probleme in orice camera din locuinta. Pe centrul acestea este prezent si un mic display care indica temperatura setata. Informatii mai complexe cu privire la temperatura, programul setat precum si treapta de ventilare sunt disponibile pe display-ul de pe telecomanda.

Tot pe telecomanda este prezent un senzor de temperatura care transmite temperatura din locul in care se afla telecomanda, in felul acesta permite realizarea unei temperaturi unitare in incapere. Functia al6lea simt monitorizeaza permanent ambientul iar aparatul combina functiile de racire, incalzire, dezumidificare sau ventilare astfel incat sa fie atinse conditiile optime in incapere. Cei 9000 BTU sunt suficienti pentru racirea unui apartament cu maxim 2 camere insa poate fi utilizat chiar si pentru spatii mai largi de atat, chiar daca randamentul scade.

Conform specificatiilor atunci cand este folosit pentru racire acesta este incadrat in clasa de consum energetic A++ iar pentru incalzire in clasa de consum A. Din experienta personala pot confirma faptul ca atunci cand este folosit pentru racire consumul de energie este unul scazut – utilizat zilnic aproximativ 4-5 ore acesta mi-a adus un plus de aproximativ 40-50 lei la factura de energie. Consumul redus este dat in principal de compresorul tip Inverter, acesta reuseste sa faca aparatul mai silentios dar si utilizabil atunci cand afara temperatura ajunge pana la minim -15 grade.

Este prezenta so functia de Auto-curatare care la oprirea aparatului, se trece automat pe incalzire si se usuca vaporizatorul. Pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeuna curat si lipsit de bacteri sau mirosuri neplacute acesta este dotat si cu un sistem de filtrare in 3 pasi: PP filter + Active carbon + Biologic Anti-Bacterian. Ca o concluzie Whirlpool AMD 350/1 este un aparat economic, cu putere de racire potrivita pentru un apartament si nu in ultimul rand cu un pret accesibil.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *