Whirlpool AMD 026 – aer conditionat pentru locuinte spatioase sau spatii comperciale

Un aparat de aer conditionat cu putere mare de racire nu este intotdeuana recomandat pentru spatii comerciale, acesta este potrivit chiar si pentru locuintele noastre. Spre exemplu modelul ales de mine la inceputul acestui sezon de vara este unul cu putere maxima de racire 18.000 BTU – fiind printre cele mai puternice aparate de aer conditionat cu ajutorul acestuia pot raci intreaga locuinta fara sa mai fie nevoie de un alt aparat – in felul acesta am economisit bani pentru instalarea mai multor aparate.

Am ales Whirlpool AMD 026 pentru ca este un model puternic, capabil sa raceasca rapid si economic intreaga locuinta. Eu am ales sa il instalez in hol, in felul acesta racirea se face uniform, chiar daca dureaza mai mult decat daca as avea un aparat montat in fiecare camera. In plus prin alegerea unui singur aparat pentru intreaga casa economisiti spatiul atat in interior cat si exterior. Eu l-am cumpara online de aici, avand nu doar cel mai bun pret dar si transportul gratuit. Nu a fost inclus in pret kitul de instalare si nici montajul, pentru acestea am platit separat dupa achizitionare. Din experienta personala pot spune ca pentru montaj am platit undeva la 350 lei, insa pretul poate varia in functie de oras sau firma care se ocupa de acesta.

Whirlpool AMD 026 unitate interioara

Trebuie sa tineti cont ca firma sa fie una autorizata, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de producator. Unitatea interioara arata foarte bine, chiar daca aspectul acesteia este unul clasic, se incadreaza pefect in orice camera din locuinta fara sa „strice” din design-ul acesteia. Desi discutam despre un aparat cu putere mare de racire, dimensiunile sunt cele standard, astfel ca poate fi montat in locul vechiului aparat fara fi nevoie de alte modificari (gauri in perete sau inlocuirea suportului). Display-ul prezent pe unitate interioara indica informatii doar cu privire la temperatura setata, alte detalii despre treapta de ventilare sau programul utilizat sunt disponibile pe display-ul prezent pe telecomanda.

Tot pe telecomanda exista un senzor care daca este activat (functia Around U) transmite temperatura din locul in care se afla telecomanda, in felul acesta permite ca aparatul sa realizeze o temperatura unitara in incapere. Asa cum am precizat mai devreme cei 18000 BTU sunt suficienti pentru racirea unei locuinte cu pana la 5 camere, fara probleme. Poate fi utilizat si pentru spatii comerciale mai largi insa atunci randamentul scade iar timpul de racire creste. Chiar daca este un model puternic consumul de energie nu este unul de speriat, conform specificatiilor acesta face parte din clasa de consum energetic A+ atunci cand este utilizat pentru racire si A atunci cand este folosit pentru incalzirea locuintei.

Pana acum l-am folosit doar pentru racire si din experinta proprie pot confirma faptul ca are un consum scazut, utilizat zilnic in jur de 4-5 ore acesta mi-a marit factura la energie cu numai 130 lei. Consumul scazut este dat de compresorul marca Highly care foloseste tehnologia Inverter. Tot acest compresor face ca Whirlpool AMD 026 sa fie mai silentios precum si utilizabil atunci cand temperatura de afara ajunge pana la -10 grade. Functiile din dotare sunt cele uzuale: racire, incalzire, ventilare, dezumidificare precum si alte functii ceva mai speciale: functia Power Save, functia al6-lea simt precum si functia de autocuratare.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *