Whirlpool AMD 025 – aer conditionat economic cu filtru HEPA si putere de racire 12000 BTU

Desi locuiesc la casa pe timpul verii temperaturile din interior au devenit insuportabile iar de la an la an parca sunt tot in crestere. De aceea anul trecut m-am decis sa-mi instalez un aparat de aer conditionat – chiar daca eram impotriva utilizarii acestora. Acum, dupa aproape un an de zile inca ma felicit pentru alegerea facuta, acum ma pot odihni noaptea iar ziua pot lasa calculatorul deschis non-stop fara sa-mi incalzeasca camera.

Eu l-am instalat in luna mai iar aceasta alegere nu doar ca m-a costat mai putin dar instalarea aparatului s-a facut si mult mai rapid – in maxim 3-4 zile de la achzitionare echipa de instalare a venit acasa si in maxim 3 ore am avut aparatul functional. Eu l-am cumparat online de la eMAG, insa inclus in pretul de achizitie nu a fost si instalarea, aceasta am platit-o separat. Trebuie sa mentionez faptul ca instalarea aparatului trebuie facuta de o firma autorizata, pentru a putea beneficia de garantie.

Whirlpool AMD 025 unitate interioara

Nu m-a interesat foarte mult aspectul, acesta fiind un model clasic, atat unitatea interioara cat si cea exterioara se incadreaza in standardele actuale. Unitate interioara este alba iar in partea dreapta este prezent un mic display tip LED unde veti gasi informatii legate de temperatura setata. Despre unitatea exterioara nu pot spune foarte multe lucruri, cantareste 29 kilograme, asadar aveti grija in ce perete alegeti sa o montati. Telecomanda este mica, cu un display LCD unde veti informatii legate de temperatura, treapta de ventilare precum si programul setat.

Capacitate de racire si incalzire este de 12000 BTU pe ora, fiind un aparat potrivit pentru o casa sau chiar un apartament intreg. Se incadreaza in clasa de consum energetic A+, avand un consum redus care nu va ingrosa randurile facturilor electrice. Dupa un sezon de vara calduros in care am utilizat aparatul de aer conditionat aproape zilnic am platit in plus la factura de energie electrica aproximativ 40lei, un cost redus si foarte bun.

Acest consum este datorat in primul rand si compresorului tip Inverter, acesta nu doar ca economiseste energia dar permite functionarea aparatului chiar si cand temperatura exterioara ajunge pana la -10 grade. Poate fi folosit si iarna, pentru incalzire insa din ce am inteles din specificatiile producatorului consumul este ceva mai ridicat, in comparatie cu atunci cand este folosit pentru racire.

Functia Around U consta in faptul ca pe telecomanda exista un senzor de temperatura care transmite temperatura din locul in care se afla telecomanda, in felul acesta permite realizarea unei temperaturi unitare in incapere. Functiile din dotare sunt cele uzuale, pe care le intalnim la orice aparat de acest gen: incalzire, racire, ventilare si dezumidificare. In afara de acestea Whirlpool AMD 025 este dotat si cu tehnologia al6lea simt – senzorii monitorizeaza permanent ambientul iar aparatul combina functiile din dotare, astfel incat sa fie atinse conditiile optime in incapere.

Zgomotul produs de unitatea interioara este de maxim 56 decibeli, acesta fiind atins atunci cand folositi treapta de ventilare aproape de maxim. In general este un aparat silentios, avand in dotare si functii precum Power Saver si Super Silent care permite utilizarea aparatului chiar si pe timpul noptii. Unitatea exterioara produce un zgomot de functionare constant de 65 decibeli, si aceasta fiind suficient de silentioasa inca poate fi montata chiar si in apropierea unei ferestre.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *