Whirlpool AMD 019 – aer conditionat cu al6lea simt si compresor Inverter

Anul trecut cand m-am decis ca trebuie sa-mi montez un aparat de aer conditionat am cautat foarte mult un model care sa corespunda cerintelor mele. In primul rand cautam ceva economic, cu putere de racire maxim 12000 BTU si daca se putea sa aiba un pret accesibil era perfect. Dupa lungi cautari prin ofertele magazinelor online m-am oprit asupra lui Whirlpool AMD 019, model care nu doar corespundea cerintelor mele dar pretul de achizitie a fost unul chiar foarte bun.

Eu am ales sa il cumpar online de aici, am avut transport gratuit precum si posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, bineinteles aceasta este contracost si optionala. Montajul nu este inclus in pretul de achizitie, acesta trebuie platit separat iar firma aleasa trebuie sa fie una autorizata, in felul acesta nu riscati sa pierdeti garantia oferita de producator. In functie de firma si oras pretul montajului poate varia insa nu cred ca ar trebui sa depaseasca 300 lei.

Whirlpool AMD 019 unitate interioara

Unitatea interioara este complet alba, pe centrul acesteia este prezent un mic display unde se vor afisa detalii legate de temperatura setata precum si alte informatii despre programul folosit. Aceste informatii sunt disponibile si pe display-ul tip LCD de pe telecomanda. Capacitatea de racire este de 12000 BTU pe ora, adica suficient cat sa raceasca un apartament cu 2-3 camere sau chiar si ceva mai spatios. Se incadreaza in clasa de consum energetic A+, fiind un aparat economic cu un consum de numai 1190 wati atunci cand este folosit pentru racire.

Consumul de energie redus este dat de compresorul tip Inverter, acesta nu doar ca economiseste energia dar face ca aparatul sa functioneze chiar si atunci cand afara temperatura ajunge pana la -10 grade. Desi este vorba despre un aparat cu putere ridicata de racire acesta este silentios – atat unitatea interioara (maxim 40 decibeli) cat si cea exterioara (49 decibeli constant) produc un zgomot de functionare redus. Este prezent si filtrul din carbon activ, pentru un aer curat, fara virusi sau bacterii. Acesta se scoate foarte usor iar atunci cand este nevoie se poate spala la jet de apa.

Printre functiile clasice pe care le intalnim la orice aparat din aceasta categorie de pret Whirlpool AMD 019 este dotat si cu alte functii, ceva mai speciale. Este vorba despre functia al6lea simt care odata activata selecteaza automat un mod adecvat de operare (racire, ventilator, uscat), in functie de temperatura din interiorul camerei. Tot o functie speciala este si Arround U – aparatul este dotat cu un senzor pe telecomanda care transmite catre unitatea interna temperatura exisenta in locul in care se afla telecomanda.

Este prezenta si functia pentru Auto-Curatare care are ca rol mentinerea schimbatorului de caldura in permanenta cald, principalele cauze de miros neplacut in aerul conditionat sunt mucegaiul si bacteriile care se dezvolata in schimbatorul de caldura atunci cand schimbatorul este umed. Ca o concluzie la finalul acestui articol Whirlpool AMD 019 este un aparat de aer conditionat economic, cu pret accesibil plus foarte multe functii moderne si necesare unui aparat de acest gen.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *