Vortex VAP-A12 – aer conditionat portabil cu functie pentru dezumidificare

Daca spatiul nu va permite instalarea unui aparat conditionat standard, cei de la Vortex vin cu o solutie. Recent acestia au lansat pe piata din Romania doua modele de aer conditionat portabil, care pot fi instalate cu usurinta in orice camera din locuinta. Astazi vom discuta despre Vortex VAP-A12, model cu putere mare de racire, potrivit pentru incaperile spatioase. Pentru ca este un aparat portabil acesta nu are nevoie de instalare, asa cum se intampla in cazul modelelor clasice, practic pretul platit la achizitionare este cel final.

La exterior acest aparat dispune de un design intalnit la modelele de acest gen. Cantareste 33 de kilograme, insa datorita rotitelor acesta poate fi amplasat cu usurinta in alta locatie. Acesta poate fi controlat cu ajutorul telecomenzii sau direct de pe panoul de comanda, prezent in partea de sus a aparatului. Acolo este prezent si un mic display LCD, unde veti gasi infomatii cu privire la temperatura setata. Informatii detaliate legate de temperatura, treapta de ventilare sau programul utilizat sunt disponibile pe ecranul de la telecomanda. Aceasta este similara cu telecomenzile de la aparatele de aer conditionat standard, marca Vortex.

Vortex VAP-A12 din fata

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui articol, Vortex VAP-A12 este un model cu putere mare de racire, fiind potrivit pentru incaperile spatioase. De asemenea acesta poate fi utilizat si pentru incalzirea locuintei. Conform specificatiilor este incadrat in clasa de consum energetic A, fiind un model cu consum mediu de energie. Puterea consumata la incalzire este de 1100 wati si 1340 wati atunci cand este utilizat pentru racire. In ambele situatii cosumul de energie este unul chiar foarte bun, mai ales ca discutam despre un aparate cu putere de racire peste medie.

Nivelul de zgomot este unul scazut, numai 62 decibeli atunci cand este utilizat intr-o treapta superioara de ventilare. Compresorul utilizat este unul marca GMCC, acelasi brand pe care il intalnim si la modelele marca Samsung. Este un model care foloseste tehnologia Inverter, din acest motiv aparatul este unul cu consum redus de energie. Functiile din dotarea acestuia sunt cele uzuale, intalnite in prezent la majoritatea aparatelor din aceasta categorie de pret: racire/incalzire, dezumidificare, timer si sleep/night mode.

Ca o concluzie la finalul acestui review, Vortex VAP-A12 poate fi o alegere potrivita pentru persoanele care nu isi pot instala un aparat de aer conditionat clasic, cu unitate interioara si exterioara. Functiile sunt cele pe care le intalnim la orice aparat de acest gen, asadar nu veti lipsa unei anumite dotari. Consumul de energie este unul foarte bun iar faptul ca poate fi mutat oriunde in locuinta dumneavoastra ofera un avantaj fata de aparatele clasice.

Articole similare:

7 Comentarii pentru “Vortex VAP-A12 – aer conditionat portabil cu functie pentru dezumidificare

  1. Am cumparat acest produs cu cateva zile inainte si nu este cu „inverter”. In instructiuni si nici pe ambalaj nu specica ca ar avea invertor. Am facut ceva masuratori la consum si surpriza nu are invertor. (lucrez ca termotehnist la un laborator de cercetare)

    1. Are macar functie de incalzire? Ca poate are doar o clapeta care in loc sa acoata aerul cald rezultat afara, il scoate in camera. Si invers, aerul rece afara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *