Vortex VAP-A09 – aer conditionat portabil, gata de utilizare in cateva minute

Atunci cand vine vorba de aparatele de aer conditionat, cei mai multi aleg aparatele clasice tip split, cu unitate interioara si exterioara. Insa sunt situatii cand acestea nu pot fi instalate, atunci cele portabile reprezinta solutia optima. Daca in trecut acestea nu erau la fel de eficiente ca cele obisnuite, in prezent situatia s-a schimbat considerabil. Drept dovada, Vortex VAP-A09 este un aparat de aer conditionat portabil, recomandat pentru o locuinta cu maxim 3 camere. Este un model din noua generatie, eficient si economic.

Aparut recent pe piata, cea mai buna oferta am gasit-o aici verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul. Costul instalarii este scos din start, acest gen de aparate se pot utiliza doar urmand pasii din manualul de utilizare. Nu este necesara o echipa specializata, asa cum este in cazul aparatelor tip split, despre care am discutat la inceputul acestui review. Modelul din articol este identic cu Vortex VAP-A12, model despre care am discutat intr-un articol anterior. Practic singura diferenta dintre cele doua aparate consta in puterea de racire.

Vortex VAP-A09 din fata

Chiar daca cantareste 30 kilograme, acest aparat este usor de transportat, fiind dotat cu patru roti care permit mutarea acestuia in orice camera din locuinta. De asemenea dimensiunile sunt reduse, astfel ca poate fi instalat in orice colt al camerei, fara sa ocupe foarte mult spatiu. Odata scos din cutie, acesta trebuie doar pornit si este pregatit pentru climatizarea locuintei. Controlul acestuia se poate face direct de pe panoul central al aparatului dar si din telecomanda. Utilizare acestuia este destul de simpla, la fel ca si la un aparat de aer conditionat clasic.

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, cei 9000 BTU/h sunt suficienti pentru climatizarea (racire/incalzire) unei locuinte cu maxim 3 camere. Pentru acest lucru aparatul trebuie asezat undeva in centrul incaperilor, pentru a reusi sa distribuie aerul cat mai uniform posibil. Desi este incadrat in clasa de consum energetic A, acest model are un consum redus de energie. Conform specificatiilor, acesta consuma 1000 wati atunci cand este utilizat pentru racire si 870 wati atunci cand il veti folosi pentru incalzirea locuintei. In ambele situatii consumul este unul scazut, care nu va creste cu mult factura la energie.

Desi multe persoane considera Vortex un brand din zona medie, compresorul din dotarea acestui aparat este unul marca GMCC, adica acelasi pe care il intalnim si la modelele marca Samsung. De aici consumul de energie redus. De asemenea compresorul face aparatul foarte silentios, zgomotul maxim produs de acesta fiind undeva la 60 decibeli (atunci cand este utilizat intr-o treapta superioara de ventilare). Ca o concluzie la finalul acestui articol, recomand Vortex VAP-A09 celor care isi doresc un produs de calitate, usor de utilizat si usor de transportat.

Articole similare:

Un comentariu pentru “Vortex VAP-A09 – aer conditionat portabil, gata de utilizare in cateva minute

  1. Am cumparat acest produs de curand, nou, din magazin. I-am instalat racordul pentru evacuarea aerului si l-am pornit pe rece. Functioneaza pe rece (cu compresorul pornit) timp de aprox. 10 minute, dupa care compresorul decupleaza si ramane doar pe ventilatie. In cele aprox. 10 minute de functionare nu se raceste suficient in camera, iar dupa oprirea compresorului, parca se face mai cald in camera decat era la inceput. Intrebare: face eu ceva gresit, sau este o problema a aparatului? Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *