Vortex VAI-A18FC – aer conditionat cu putere 18.000 BTU, potrivit pentru incaperile spatioase

Suntem la inceputul sezonului de vara, insa personal consider ca acum este momentul potrivit pentru instalarea unui aparat de aer conditionat. Daca alegeti sa cumparati aparatul in plin sezon estival, instalarea acestuia se poate decala destul de mult, ajungand sa aveti un aparat functional abia in toamna. Trecand peste aceste detalii, astazi va prezentam un aparat de aer conditionat cu putere 18.000 BTU/h, potrivit pentru racirea sau incalzirea unei locuinte cu maxim 5 camere, indiferent ca discutam despre apartament sau casa.

Vortex VAI-A18FC face parte din noua generatie de aparate cu compresor tip Inverter, acest model fiind cel mai puternic din portofoliul producatorului. Fiind destul de nou, cea mai buna oferta am gasit-o online, inclus in pret fiind transportul precum si kitul pentru instalare verifica oferta actuala. Dupa achizitionare va trebui sa platiti in plus doar pentru instalarea aparatului. Din experienta personala, costul pentru instalare nu ar trebui sa depaseasca 350-400 lei, indiferent de oras sau firma. De asemenea, trebuia sa apelati la o firma autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia (24 de luni).

Vortex VAI-A18FC unitate interioara

La exterior aparatul nu impresioneaza ca si aspect, insa design-ul acestuia este unul uzual, fiind usor de integrat in orice camera din locuinta dumneavoastra. Unitatea interioara este complet alba iar pe centrul acesteia este prezent un display tip LCD unde veti gasi informatii legate de temperatura setata. Informatii detaliate cu privire la temperatura, treapta de ventilare sau programul utilizat sunt disponibile pe ecranul de la telecomanda.

Cei 18.000 BTU sunt suficienti pentru racirea eficienta a unui apartament cu maxim 5 camere, insa poate fi utilizat si pentru spatii comerciale sau ceva mai spatios decat atat. Trebuie precizat ca pentru spatii comerciale randamentul acestuia scade iar consumul creste. Conform specificatiilor, acesta este incadrat in clasa de consum energetic A++ atunci cand este utilizat pentru racire. Consumul pe hartie este de 1580 wati, adica foarte bun daca ne raportam la putere aparatului.

Consumul redus este datorat in totalitate compresorului marca Hitachi, tip Inverter. Acesta nu doar reduce consumul de energie dar face aparatul mult mai silentios. Functiile din dotarea acestuia sunt cele uzuale: racire/incalzire, ventilare, dezumoidificare, sleep/night mode si auto. In plus, Vortex VAI-A18FC vine echipat si cu alte functii ceva mai speciale. Este vorba despre functia „Feel” (atunci cand functia este activata, pe ecran va fi indicata temperatura camerei, iar cand este dezactivata, va fi indicata temperatura setata de utilizator) sau functia „FungusProof” (scopul acestei functii este de a usca interiorul evaporatorului si de a preveni mucegairea lui (din cauza depunerii de apa) si degajarii unui miros neplacut)

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *