Vortex VAI-A12FJ – aer conditionat cu putere 12000 BTU, kit de instalare inclus in pret

Daca in urma cu cativa ani aparatele de aer conditionat nu erau considerate un „must have”, temperaturile tropicale din ultima perioada au facut ca tot mai multe persoane sa isi instaleze un aparat de acest gen in locuinta. In prezent preturile sunt foarte accesibile iar consumul de energie este unul scazut, majoritatea modelelor fiind dotate cu compresoare tip Inverter. Vortex VAI-A12FJ este un model cu raport pret/calitate foarte bun, fiind recomandat celor care isi doresc un produs de calitate, insa bugetul este unul limitat.

Cea mai buna oferta pentru acest model am gasit-o aici verifica oferta actuala, inclus in pret fiind transportul precum si kitul pentru instalare. Garantia oferita de producator este de 24 de luni, insa contracost aceasta poate fi extinsa cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost. Pretul pentru instalare poate varia in functie de fiecare oras, insa din experienta personala acesta nu ar trebui sa depaseasca 300-350 lei. Montarea aparatului trebuie efectuata de catre o firma autorizata, in caz contrar puteti pierde garantia oferita de producator.

Vortex VAI-A12FJ  unitate interioara

Aspectul acestuia este unul elegant si modern, fiind usor de integrat in orice camera din locuinta. Unitatea interioara este neagra, iar pe centru este prezent un mic display unde sunt afisate informatii cu privire la temperatura. Restul de informatii sunt disponibile pe ecranul de la telecomanda. Referitor la telecomanda, aceasta este destul de mica ca si dimensiune, raspunde rapid la comenzi iar butoanele uzuale sunt asezate intuitiv. Cu o putere de 12000 BTU pe ora, acest aparat este unul potrivit pentru o locuinta cu maxim 3 camere, indiferent ca discutam despre apartament sau casa.

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, aparatul este dotat cu compresor marca GMCC, tip Inverter, care reuseste sa reduca consumul de energie dar si sa faca aparatul mai silentios. Conform specificatiilor acesta are un consum de 1090 wati atunci cand este utilizat pentru racire si 970 wati atunci cand il veti folosi pentru incalzirea locuintei. In ambele cazuri consumul este unul scazut, aparatul fiind incadrat in clasa de consum energetic A++. Functiile din dotarea acestuia sunt cele uzuale: racire/incalzire, ventilare, dezumidificare, timer, sleep/night mode si auto restart.

Aceste functii sunt cele uzuale, intalnite in prezent la majoritatea aparatelor din aceasta categorie de pret. Functii precum Feeling sau FUNGUSPROOF nu fac decat sa sporeasca comfortul din casa dumneavoastra. FungusProof este o functie speciala de dezumidificare si anti-mucegai, care are doua optiuni „Da” sau „Nu” . Aceasta functie este controlata prin intermediul telecomenzii, in modurile de racire, dezumidificare si auto (racire si dezumidificare). Ventilatorul intern functioneaza timp de trei minute, cu viteza mica inainte de oprire. Scopul acestei functii este de a usca interiorul evaporatorului si de a preveni mucegairea lui (din cauza depunerii de apa) si degajarii unui miros neplacut. Ca o concluzie la finalul acestui review, Vortex VAI-A12FJ este un aparat de aer conditionat cu dotari si functii premium, insa cu pret accesibil.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *