Vortex VAI-A12FC Inverter – 12.000 BTU disponibili pentru comfortul locuintei tale

Nu stiu cum sunt altii dar eu nu suport deloc temperaturile ridicate, mai ales cele exagerate din ultimii ani. Stiu ca sunt multe persoane in aceasta situatie, insa nu aleg sa isi cumpere un aparat de aer conditionat din diverse motive. In mare parte toti se gandesc la consumul de energie ridicat dar si la pretul de achizitie destul de mare. Este drept, atunci cand au aparut pentru prima data pe piata, aceste aparate erau destul de scumpe si nu toata lumea isi permitea acest „lux”.

In prezent situatia s-a schimbat considerabil, preturile au coborat destul de mult iar consumul de energie este unul foarte bun, chiar si in cazul aparatelor mai ieftine. Nu trebuie sa platesti in plus, decat daca ai nevoie de functii premium sau design deosebit. Pentru ca am adus in discutie aparatele de aer conditionat ieftine, Vortex VAI-A12FC face parte din aceasta categorie, fiind un model aparut recent pe piata din Romania, cu putere mare de racire si consum redus de energie. Practic este acelasi aparat ca si Vortex VAI-A09FC, insa cu o putere mai mare de racire, respectiv 12.000 BTU.

Vortex VAI-A12FC unitate interioara

Este recomandat pentru incaperile spatioase, cu maxim 3-4 camere, insa poate fi utilizat chiar si pentru spatii mai mari. Eu am gasit cea mai buna oferta aici verifica oferta actuala, inclus in pret fiind transportul precum si kitul pentru instalare. Personal recomand achizitionarea acestuia inaintea inceperii sezonului estival, in felul acesta il puteti avea functional intr-un timp mai scurt. Pretul pentru instalare este in jur de 300-350 lei, insa acesta poate varia in functie de oras sau firma. Recomand sa apelati la o firma autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa ramaneti fara garantie.

Desi discutam despre un aparat cu putere de racire destul de mare, consumul de energie este unul scazut. Conform producatorului acesta se incadreaza in clasa de consum energetic A++ atunci cand este utilizat pentru racire, avand un consum de 1090 wati. Legat de aspect, Vortex VAI-A12FC pastreaza acelasi design clasic, intalnit in prezent la majoritatea aparatelor din aceasta categorie. Este complet alba iar in partea dreapta este prezent un mic display LCD unde veti gasi informatii cu privire la temperatura setata. Informatii mai detaliate despre temperatura, programul utilizat sau treapta de ventilare sunt prezente pe ecranul de pe telecomanda.

Consumul redus de energie este datorat in mare parte compresorului tip Inverter, marca GMCC. Este acelasi compresor pe care il intalnim si la modelele mai scumpe marca Samsung. Din dotarile acestuia nu lipseste filtrul impotriva prafului sau a mirosurilor neplacute. Acesta este prezent in parte frontala a unitatii interioare, se poate scoate rapid si se spala ori de cate ori este nevoie. Ca o parere la finalul acestui review, Vortex VAI-A12FC este un aparat de aer conditionat accesibil, potrivit pentru persoanele care nu vor sa plateasca in plus doar pentru brand sau marketing.

Articole similare:

Un comentariu pentru “Vortex VAI-A12FC Inverter – 12.000 BTU disponibili pentru comfortul locuintei tale

  1. desi face parte din clasa de mijloc, acest aparat are compresor de calitate iar performantele acestuia sunt apropiate cu cele pe car ele intalnim doar la modele de top (samsung, lg, nordstar). chiar il recomand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *