Vortex VAI-A09FA – 9000 BTU accesibili cu kit de instalare inclus in pret

Zilele trecute discutam despre un aparat de aer conditionat marca Vortex, potrivit pentru o locuinta spatioasa. Astazi aducem in prim plan un alt model de la acelasi producator, de aceasta data cu putere mai mica de racire. Este vorba despre Vortex VAI-A09FA, un aparat accesibil care vine la pachet cu kit de instalare. Il recomand celor care sunt dispusi sa incerce un brand mai putin cunoscut dar cu produse de buna calitate. Daca vreti sa platiti in plus pentru brand si marketing, atunci va puteti orienta catre alti producatori.

Cea mai buna oferta pentru acest model am gasit-o online verifica oferta actuala, inclus in pret fiind transportul precum si kitul de instalare. Kitul de instalare include urmatoarele componente, necesare instalarii: traseu frigorific din teava de cupru si izolatie termica, in limta a 3 metri de traseu inclus, furtun pentru evacuarea condensului, banda de plastic, banda izolatoare si inel de protectie din plastic. Acesta este recomandat in limita a 3 metri de traseu frigorific. Avand deja kitul de instalare, costul instalarii in sine scade destul de mult. Din experienta personala pentru montaj va trebui sa platiti in plus 300-350 lei, in functie de oras sau firma. Trebuie sa apelati la o firma autorizata de producator, in caz contrar riscati sa ramaneti fara garantie (24 de luni).

VORTEX VAI-A09FA unitate interioara

La capitolul design, Vortex VAI-A09FA este un aparat clasic, care reuseste sa se integreze cu usurinta in orice camera din locuinta. Unitatea interioara este alba avand un mic display LCD care indica temperatura setata. Telecomanda din dotare este potrivita ca si marime, raspunde rapid la comenzi iar butoanele uzuale sunt asezate intutivi. Informatii cu privire la programul setat, treapta de ventilare sau temperatura, sunt disponibile pe ecranul de la telecomanda.

Cei 9000 BTU/h sunt de ajuns pentru a raci o locuinta cu pana la 3 camere. Se poate folosi si pentru ceva mai spatios, insa atunci randamentul scade iar consumul de energie creste. Conform specificatiilor, acest model este incadrat in clasa de consum energetic A+, indiferent daca este utilizat pentru racire sau incalzire. In ambele cazuri consumul este unul scazut, care nu va creste cu mult factura la energie electrica. Acest lucru este datorat in mare parte compresorului tip Inverter, care nu doar scoate un consum bun dar face aparatul mult mai silentios decat un un AC cu compresor clasic.

Zgomotul produs de unitatea interioara este de maxim 51 decibeli, acesta fiind atins atunci cand este utilizat intr-o treapta superioara de ventilare. Pentru ca discutam despre un compresor tip Inverter, acesta face posibila functionarea aparatului chiar si atunci cand temperatura exterioara ajunge pana la -15 grade. Desi este un aparat ieftin, Vortex VAI-A09FA vine dotat cu toate functiile necesare unui astfel de electrocasnic. In speta, nu lipseste functia pentru timer, sleep/night mode sau auto.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *