Vortex VAC-A18A1D – aer conditionat cu putere mare de racire – scapa de caldura rapid

Locuiesc la casa si pana in prezent n-am avut probleme cu temperaturile ridicate de pe timpul verii, cel putin pana in prezent. Recent am hotarat ca un aparat de aer conditionat este absolut necesar, practic nu mai puteam suporta caldura extrem de neplacuta de pe timpul zilei. Nu vroiam sa platesc foarte multi bani avand in vedere ca acest gen de aparat este unul de sezon, folosit doar pe timpul verii – chiar daca modelele mai noi pot fi utilizate pentru incalzire chiar si atunci cand temperatura scade.

Modelul ales de mine a fost Vortex VAC-A18A1D, un model ceva mai vechi, fara prea multe functii dar cu putere mare de racire si pret accesibil – exact ce am cautat. Eu l-am cumparat de aici, avand nu doar cel mai bun pret disponibil dar si transport gratuit. Trebuie mentionat faptul ca inclus in pret nu este kitul de instalare si nici montajul, acesta se plateste separat dupa achizitionare catre o firma autorizata pentru montaj – in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de producator. Din experienta personala pot preciza faptul ca pretul pentru montaj nu ar trebui sa depaseasca 350-400 lei, bineinteles ca poate varia usor in functie de fiecare oras sau firma.

Vortex VAC-A18A1D unitate interioara

Aspectul acestui aparat este cel standard, intalnit de obicei la orice aparat din categoria SPLIT. Unitate interioara este complet alba avand pe centru un mic display LCD unde veti gasi informatii legate de temperatura setata. Mai multe informatii cu privire la temperatura, programul setat precum si treapta de ventilare sunt disponibile pe display-ul de pe telecomanda. Dimensiunile sunt cele uzuale, nu difera cu nimic fata de un aparat mai vechi, astfel daca vreti ca acest model sa inlocuiasca vechiul aparat de aer conditionat acest lucru se poate face destul de usor, fara alte gauri in pereti.

Cei 18000 BTU sunt suficienti pentru racirea unei intregi locuinte, fiind suficient chiar si pentru spatii ceva mai largi, chiar si cele comerciale. Compresorul din dotare este unul marca Sanyo, tip rotativ, acesta face ca aparatul sa consume ceva mai multa curent, mai ales in comparatie cu modelele mai noi cu compresor tip Inverter. Conform producatorului, indiferent daca este utilizat pentru racire sau incalzire acesta este incadrat in clasa de consum energetic A.

Dupa cateva zile de utilizare nu ma pot pronunta in vederea consumului insa promit sa revin dupa ce il voi folosi o perioada indelungata. Asa cum am precizat la inceputul acestui articol functiile din dotare sunt cele uzuale, iar aici ma refer la: racire, incalzire, ventilare si dezumidificare. Ca o concluzie la finalul acestui articol, pot recomanda acest aparat celor care isi doresc putere mare de racire fara sa plateasca foarte mult pentru achizitionare.

Articole similare:

Un comentariu pentru “Vortex VAC-A18A1D – aer conditionat cu putere mare de racire – scapa de caldura rapid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *