Vivax ACP-18CH50AEZI – aer conditionat recomandat pentru locuintele spatioase

Daca pana acum am tot adus in discutie aparate de aer conditionat cu putere de racire/incalzire mica/medie, astazi vom aduce la review ceva diferit. Este vorba despre un aparat de aer conditionat cu putere de racire mare, potrivit pentru locuintele cu pana la 5 camere. Vivax ACP-18CH50AEZI este aparut recent pe piata din Romania, fiind unul dintre cele mai accesibile aparate de aer conditionat cu putere maxima de racire 18.000 BTU. Producatorul, desi nu foarte cunoscut pe plan local, este unul cu experinta si renume in domeniu.

Ce va mai pot spune despre acest produsele comercializate de Vivax este ca acestea sunt proiectate si fabricate pentru Uniunea Europeana si intrunesc cele mai ridicate standarde cerute de normele in vigoare, cel putin asa ne garanteaza producatorul. Personal cea mai buna oferta pentru acest model am gasit-o online aici verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul. Nu vine cu kit de instalare iar montajul trebuie platit separat. Recomand sa alegeti o firma autorizata de catre producator atunci cand veti instala aparatul, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia (24 de luni).

Vivax ACP-18CH50AEZI unitate interiora

Din experienta personala, pretul pentru instalare poate varia, insa in mare acesta este in jur de 350-400 lei, indiferent de oras sau firma care se ocupa de instalarea acestuia. La exterior, asa cum ne asteptam, intalnim un aparat cu aspect standard, prezent la majoritatea aparatelor din aceasta categorie de pret. Unitatea interioara este complet alba, avand pe centru un display tip LCD unde sunt afisate informatii cu privire la temperatura setata. Detalii legate de temperatura, treapta de ventilare sau programul utilizat sunt disponibile pe ecranul de la telecomanda.

Cu o putere maxima de 18000 BTU/h acest aparat este suficient de puternic pentru a raci o locuinta cu maxim 5 sau chiar 6 camere. Chiar si asa, consumul de energie este unul foarte bun. Conform producatorului acesta este incadrat in clasa de consum energetic A++ (1633 wati) atunci cand este utilizat pentru racire. Daca il folositi pentru incalzirea locuintei consumul creste, insa chiar si asa acesta este incadrat in clasa de consum energetic A+ (1542 wati). In ambele cazuri, consumul este unul foarte bun.

Consumul redus este datorat in mare parte compresorului care foloseste tehnologia Inverter. Acesta nu doar reduce consumul dar face aparatul mult mai silentios decat cele obisnuite, cu compresor clasic. Pentru ca discutam despre un aparat din zona premium, din dotarile acestuia nu putea sa lipseasca filtrul de aer. In plus acesta este dotat si cu filtru Cold Catalyst, care absoarbe si elimina praful din aerul ventilat, astfel ca aerul este intotdeuna curat, lipsit de bacterii sau mirosuri neplacute.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *