Vivax ACP-09CH25AEZI – aer conditionat cu consum redus de energie, putere de racire 9000 BTU

In urma cu cativa ani aparatul de aer conditionat era considerat un moft personal, si prea putina lume isi cumpara un aparat de acest gen. Este adevarat, preturile pentru aparatele de aer conditionat nu erau chiar accesibile iar consumul de energie nu era deloc de neglijat. Intre timp lucrurile s-au mai schimbat, astfel ca in prezent nu poti rezista pe timpul verii fara un aparat de acest gen. Preturile au scazut destul de mult iar tehnologia a avansat considerabil, consumul de energie fiind apropiat cu cel al unui cuptor cu microunde.

Din categoria accesibil si economic face parte Vivax ACP-09CH25AEZI, un aparat de aer conditionat cu putere de racire 9000 BTU, potrivit pentru o locuinta cu pana la 3 camere. Poate fi utilizat si pentru spatii mai largi, insa atunci randamentul acestuia scade iar consumul de energie creste. Pentru cei care nu stiu, aparatele marca Vivax sunt proiectate si fabricate pentru Uniunea Europeana si intrunesc cele mai ridicate standarde cerute de normele in vigoare. Nu discutam despre un brand NoName aparut peste noapte. In aceasta perioada cea mai buna oferta pentru acest model am gasit-o aici verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul.

Vivax ACP-09CH25AEZI unitate interioara

Acesta vine fara kit de instalare inclus, insa din experienta personala costul instalarii nu ar trebui sa depaseasca 350-400 lei, indiferent de oras sau firma care se ocupa de montaj. Trebuie mentionat ca firma care instaleaza aparatul trebuie sa fie autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia (24 de luni). Nu am precizat ca acesta vine fara kit de instalare. La capitolul design, Vivax ACP-09CH25AEZI este un aparat clasic, care se integreaza cu usurinta in orice camera din locuinta dumneavoastra. De asemenea, dimensiunile sunt cele uzuale, intalnite in prezent la majoritatea aparatelor de acest gen.

Unitatea interioara este complet alba, avand un mic display pe centrul acesteia, care indica temperatura setata. Informatii detaliate cu privire la temperatura, programul utilizat sau treapta de ventilare sunt disponbiile pe ecranul LCD de la telecomanda. Cei 9000 BTU/h sunt suficienti pentru racirea/incalzirea unei locuinte cu maxim 3 camere. Asa cum am precizat si la inceputul acestui review, se poate folosi si pentru spatii mai largi, insa consumul va creste considerabil.

Conform specificatiilor acest aparat se incadreaza in clasa de consum energetic A++ atunci cand este utilizat pentru racire si A+ atunci cand este folosit pentru incalzirea locuintei. In ambele cazuri discutam despre un consum foarte bun, care nu va creste costul facturii la energia electrica cu foarte mult. Functiile disponibile sunt cele uzuale (racire/incalzire, ventilare, dezumidificare, timer, auto si sleep/night mode) dar si functii ceva mai speciale, precum: Auto Diagnoza, Auto Curatare, Detectare scurgere Freon si 1W Standby. Pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeuna curat, lipsit de bacterii sau mirosuri neplacute, aparatul este dotat cu filtru Anti-Praf (absoarbe si elimina praful din aerul vehiculat) si filtru Cold Catalyst (elimina mirosurile, gazele nocive, precum si compusii organici volatili).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *