Vision Touch VTAC 12INV – aer conditionat accesibil cu putere de racire 12.000 BTU

Pentru comfortul locuintei pe timpul verii, un aparat de aer conditionat este un „must have”. Daca in urma cu cativa ani pretul acestora nu era unul accesibil, in prezent situatia s-a schimbat considerabil, exemplu concret fiind Vision Touch VTAC 12INV, aparat de aer conditionat ieftin cu putere de racire 12.000 BTU, eficient energetic si foarte silentios. Este un model aparut recent pe piata din Romania pe care il recomand incaperilor spatioase cu pana la maxim 3-4 camere.

Despre producator nu ca pot spune foarte multe lucruri, insa din specificatiile tehnice, compresorul utilizat pentru acest aparat este unul marca GMCC, adica acelasi brand pe care il intalnim si la modelele marca Samsung. Pentru ca este vorba despre un model destul de nou aparut pe piata din Romania, in prezent acesta nu este prezent decat in cateva magazine online. Eu am gasit cea mai buna oferta aici verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul. Dupa achizitionarea acestuia trebui sa platiti in plus pentru instalare. Pretul poate varia, insa din experienta personala acesta poate varia intre 350 si 450 lei, in functie de oras sau firma care se ocupa de montaj. Aceasta trebuie sa fie autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia (24 de luni).

Vision Touch VTAC 12INV unitate interioara

Legat de aspect, acest model se incadreaza in standardele actuale, avand un design comun, intalnit in mare parte la majoritatea aparatelor de acest gen. Unitatea interioara este complet alba iar pe centrul acesteia este prezent un mic display precum si 4 led-uri, in dreptul carora este afisat programul utilizat. Informatii detaliate sunt disponibile pe ecranul de la telecomanda.

Dupa cum bine stiti, acest model dispune de o capacitate de racire de 12.000 BTU care asigura racirea fara a suprasolicita aparatul a 25-35 mp pentru locuinte si 20-30 mp pentru birouri sau spatii comerciale. Evident ca se poate utiliza si pentru spatii mai mari, insa atunci randamentul scade iar consumul de energie creste. Conform specificatiilor acesta este incadrat in clasa de consum energetic A++ atunci cand este utilizat in regim de racire, si A+ atunci cand il utilizati pentru incalzirea locuintei. In ambele cazuri consumul este unul redus, nu creste cu foarte mult costul facturii la energie, chiar daca este utilizat zilnic.

Acest lucru este posibil datorita compresorului tip Inverter, care nu doar ca reuseste sa consume mai putin dar face aparatul mult mai silentios. Zgomotul maxim produs de unitatea interioara este de 53 decibeli iar cel produs de unitatea exteriora, 60 decibeli. Tot datorita compresorului Inverter, acest aparat poate fi utilizat pentru incalzirea locuintei chiar si cand temperatura exterioara ajunge pana la -15 grade. In cazul aparatelor dotate cu compresor clasic, la temperaturi cu minus, compresorul nu mai porneste. Functiile din dotarea acestuia sunt cele uzuale, deci nu are rost sa le mai explic, cred ca toata lume stie despre ce este vorba atunci cand spun: racire/incalzire, ventilare, dezumidificare, sleep, night/mode si auto.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *