Utok U48FHD1 – televizor ieftin cu display de 121 centimetri, cu rezolutie FullHD

Atunci cand mi-am cumparat primul televizor, diagonala populara era cea de 81 centimetri. Intre timp, ecranele device-urilor a crescut in fiecare an, astfel ca in prezent, o diagonala de 121 centimetri a devenit un standard pentru incaperile spatioase. Daca sunteti interesati de un televizor cu display generos, insa bugetul dumneavoastra este unul redus, puteti alege U48FHD1, model nou din portofoliul celor de la Utok. Este un televizor fara functii sau dotari Smart, din acest punct de vedere cred ca este potrivit si pentru persoanele in varsta.

Eu am gasit cea mai buna oferta online verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul. Garantia oferita de producator este cea standard, 2 ani de zile, insa contracost aceasta poate fi extinsa cu inca 12 sau 24 de luni. Acest pachet de „extra garantie” este recomandat celor care doresc sa fie asigurati chiar si dupa ce expira garantia oficiala. In cutie veti gasi telecomanda cu cele doua baterii, cablul de alimetare, suportul pentru masa (format din doua picioare) dar si manualele de utilizare.

Utok U48FHD1  din fata

La exterior, acest model se incadreaza in standardele actuale, atat ca design cat si ca dimensiuni. Este un televizor construit in totalitate din plastic, insa unul de calitate cu finisaje placute. Rama din jurul ecranului este extrem de ingusta, lansand mai mult spatiu disponibil pentru display. Se poate utiliza cu suportul standard pentru masa sau puteti alege sa il instalati pe perete. Pentru acest lucru este necesar un suport compatibil VESA, pe care trebuie sa il cumparati separat. Meniul de utilizare este disponibil in limba romana, fara functii sau dotari Smart, acesta este foarte usor de configurat sau setat, chiar si de persoanele care nu sunt la curent cu tehnologia.

Posturile se scaneaza destul de repede iar schimbarea acestora se face aproape instant, nu exista timp de asteptare ridicat nici in cazul celor HD. Telecomanda este potrivita ca si marime, raspunde bine la comenzi iar butoanele uzuale sunt asezate intuitiv, dupa cateva ore de utilizare aproape ca le inveti ordinea. Sunetul este asigurat de un sistem stereo, cu o putere maxima de 15 wati. Calitate audio este foarte buna, nu distorsioneaza nici atunci cand volumul este aproape de maxim.

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, diagonala lui Utok U48FHD1 este potrivita pentru o camera foarte spatioasa. Masoara 121 centimetri iar rezolutia maxima este de 1920 x 1080 pixeli, adica FullHD. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. Este un ecran de calitate cu imagini clare si naturale, precum si unghi de vizibilitate excelent. Consumul de energie este unul scazut, conform specificatiilor acesta este de 100 wati atunci cand functioneaza si sub 0.8 wati atunci cand este in standby.

Din dotarile lui Utok U48FHD1 nu lipseste tunerul digital integrat DVB-C/DVB-T dar nici slotul CI+, ambele fiind necesare pentru receptionarea posturilor TV in format digital sau chiar HD, fara a mai avea nevoie de alt decodor extern sau mediabox, indiferent de operatorul de cablu utilizat. De asemenea, este prezent si playerul multimedia integrat, capabil sa redea cam orice fisier audio, foto sau video, direct de pe stick-ul USB sau chiar HDD extern.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *