UTOk Hello 7D – tableta de 7 inch accesibila cu suport 3G

Saptamana trecuta m-am jucat putin pe o tableta marca Utok. Cu toate ca nu eram mare fan dupa cateva zile de utilizare UTOk Hello 7D s-a dovedit o tableta foarte buna pentru pretul cu care se vinde in magazine. Bineinteles nu putem discuta despre performante premium insa pentru cei care nu au pretentii foarte ridicate cred ca acest model poate fi o alegere potrivita. Acest model a fost lansat de producatorul roman in 2014 insa chiar si in prezent poate fi considerat la zi din punct de vedere hardware.

Online se poate cumpara de aici, avand cel mai bun pret disponibil precum si transportul gratuit. De asemenea se poate opta si pentru extragarantie, aceasta asigura reparatia produsului dupa ce acesta iese din garantia oferita de producator. Legat de aspect acest model este unul care arata foarte bine, chiar daca este construita in totalitate din plastic. Este vorba despre un plastic negru mat care rezista foarte bine la micile zgarieturi precum si la urmele aparute de obicei dupa utilizare. Dimensiunile sunt cele standard, intalnite de obicei la orice tableta de 7 inch, bineinteles din categoria low buget.

UTOk Hello 7D din fata

Diagonala ecranului masoara 7 inci, fiind potrivita pentru activitatile multimedia – internet, filme si jocuri. Rezolutia maxima nu este chiar cea mai buna, 1024 x 600 pixeli, insa culorile afisate precum si unghiul de vizibilitate sunt destul de bune, totul fiind raportat la pretul de vanzare. Raspunde bine la comenzi, nu trebuie sa apesi foarte tare, asa cum se intampla de obicei la modelele ieftine mai vechi.

Sub carcasa este prezent un procesor MediaTek MT8312 cu doua nuclee fizice care face ca sistemul de operare sa functioneze fluent, fara lag sau intarzieri. Din fabrica vine cu Android v4.2 JellyBean, aceasta versiune fiind si singura disponibila pentru acest model – nu cred ca va mai primi update pentru ultima versiune. Cei 512MB de RAM sunt suficienti pentru a functiona foarte bine majoritatea aplicatiilor, chiar si unele jocuri. Nu sunt suficienti cei 8GB pentru stocare, de aceea eu recomand introducerea unui card microSD pentru extinderea spatiului de stocare.

Nu cred ca exista persoane care sa cumpere tableta pentru poze, de aceea nici eu nu am pus accent pe camera foto. Acesta este dotat cu o camera frontala de 0.3 megapixeli si una pe spate, de 2 megapixeli. Ambele scot poze destul de slabe calitativ, chiar si atunci cand exista suficienta lumina naturala. La internet se poate conecta atat prin WiFi cat si cu ajutorul unei cartele 3G cu optiune de internet activa. Bateria de 2800 mAh poate asigura o autonomie de pana la 5-6 ore de utilizare normala – internet, jocuri si filme. Nu are senzor GPS, asadar nu poate fi folosita pe post de navigator. Ca o concluzie UTOk Hello 7D este o alegere foarte buna daca ai nevoie de o tableta ieftina cu suport 3G si performante bune.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *