Utok 702QW – tableta ieftina cu Android v4.4 KitKat

In ultima perioada tabletele cu performante decente au devenit tot mai accesibile. Drept dovada, modelul adus astazi la review este unul ieftin, fiind perfect pentru activitatile multimedia (internet, filme sau jocuri). Aparut recent pe piata din Romania, cea mai buna oferta am gasit-o aici, inclus in pret fiind si transportul. De asemenea magazinul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost.

Utok 702QW este o tableta din zona buget, potrivita pentru persoanele care nu vor sa cheltuie foarte mult pentru un device de acest gen. Este construita in totalitate dintr-un plastic alb lucios care arata foarte bine dar care se dovedeste a fi un magnet pentru amprente si urme. De aceea daca doriti sa o pastrati intr-o stare cat mai buna recomand sa cumparati o husa, mai ales ca pretul acestora nu este unul foarte mare. Sta foarte bine la capitolul dimensiuni, avand o greutate de 320 grame si o grosime care nu depaseste 1 centimetru.

UTOK 702QW din fata

Calitatea audio este una destul de buna, chiar daca tableta dispune de un singur difuzor, prezent pe spate. Diagonala ecranului este cea standard, 7 inch cu o rezolutie maxima de 1024 x 600 pixeli. Imaginile afisate sunt clare iar culorile destul de bune, trebuie sa tinem cont ca este vorba despre o tableta ieftina, deci nu poate fi comparata cu modele mai scumpe de la producatori premium. Unghiul de vizibilitate nu este chiar cel mai bun, insa nici nu ar avea cum, nu discutam despre un ecran IPS.

Sub carcasa intalnim o configuratie destul de buna pentru a rula in conditii decente cam orice aplicatie sau joc prezent in Market. Procesorul din dotare este un Allwinner A33, model QuadCore care functioneaza la o frecventa standard de 1.5 GHz. Desi la capitolul memorie RAM cei 512MB, sunt chiar undeva la limita, sistemul de operare functioneaza chiar decent. Din fabrica vine cu Android 4.4 KitKat, o versiune stabila fara prea multe modificari din partea producatorului.

Pentru stocare cei 8GB pusi la dispozitie de catre producator nu sunt chiar suficienti, mai ales ca o buna parte sunt ocupati de catre Android. De aceea, recomand instalarea unui card MicroSD, acesta va poate aduce un plus de pana la maxim 32 GB. Camera frontala este de 0.3 megapixeli iar cea principala are 2 megapixeli. Nu este chiar o tableta pe care sa o cumperi pentru poze. Imaginile facute nu sunt chiar cele mai reusite, indiferent daca exista sau nu suficienta lumina naturala. La internet se poate conecta doar prin WiFi. Bateria are o capacitate de 2500 mAh si poate asigura fara probleme pana la maxim 5-6 ore de utilizare obisnuita (internet, filme sau chiar jocuri).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *