Utok 10Q Plus – tableta de 10inch super accesibila cu suport pentru 3G

Lansata de curand Utok 10Q Plus este o tableta accesibila cu display generos, perfecta pentru filme sau alte aplicatii multimedia. In momentul de fata cred ca este printre cele mai ieftine tablete cu display de 10 inch pe care o poti cumpara online. Cea mai buna oferta eu am gasit-o aici, inclus in pret fiind si transportul. De asemenea magazinul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, bineinteles contracost.

Evident, nu discutam despre o tableta cu performante premiu, insa pentru activitatile uzuale (internet, filme si chiar anumite jocuri), 10Q Plus se dovedeste a fi mai mult decat ok. La exterior tableta arata destul de bine, desi este construita in totalitate dintr-un plastic negru mat, rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Dimensiunile acesteia sunt apropiate de standardele actuale, impuse de marii producatori, avand o grosime de 1.1 centimetri si o greutate care nu depaseste 520 grame.

Utok 10Q Plus din fata

Diagonala ecranului masoara 10.1 inch iar rezolutia maxima este de 1024 x 600 pixeli. Nu este chiar cel mai bun display pe care il poti avea, insa trebui sa tinem cont ca discutam despre un model super accesibil. Chiar si cu o rezolutie destul de slaba, imaginile afisate sunt clare iar culorile destul de bune. Producatorul nu specifica daca este protejat in vreun fel, de aceea recomand utilizarea unei folii de protectie, mai ales ca pretul acesteia nu este unul foarte mare.

Sub carcasa este prezent un procesor MediaTek 8321, model cu patru nuclee fizice (QuadCore) care functioneaza la o frecventa standard de 1.3 GHz. Acesta impreuna cu cei 1 GB de memorie RAM fac ca sistemul de operare sa functioneze fluent, fara lag sau alte erori specifice tabletelor ieftine. Din fabrica vine cu Android v5.1 (Lollipop), o versiune usor modificata de catre Utok. Este posibil ca pe viitor sa primeasca update pentru ultima versiune de Android. Spatiul disponibil pentru stocare este de 8GB, insa in realitate acesta este ceva mai mic, o parte fiind ocupat de catre OS.In cazul in care folosesti mai mult spatiu, poti extinde capacitate de stocare cu pana la 32 GB, pentru acest lucru este necesar un card MicroSD. Utok 10Q Plus este dotata cu doua camere, una frontala de 0.3 megapixeli iar cealalta de 2 megapixeli, pe spate. Ambele „scot” poze mediocre, chiar si cu suficienta lumina naturala. Tableta se poate conecta la internet atat prin WiFi cat si prin 3G, pentru acest lucru este necesara o cartela tip SIM cu optiune de internet activa. Bateria de 6000 mAh poate asigura o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare obisnuita (internet, filme sau chiar jocuri).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *