Utok 1050Q – tableta de 10 inch accesibila cu performante bune

Aparuta recent in oferta magazinelor online din Romania, Utok 1050Q este o tableta cu display generos si performante foarte bune. O recomand in primul rand celor care isi doresc un device pentru filme, internet sau jocuri. Cea mai buna ofera am gasit-o aici, inclus in pret fiind si transportul. De asemenea magazinul ofera posibilitatea de a extinde garantia cu inca 12 sau 24 de luni, bineinteles contracost. Aceasta extragarantie este utila celor care vor sa fie asigurati chiar si cand garantia oferita de producator expira.

Aspectul este cel standard de acum, intalnit in prezent la majoritatea tabletelor cu display de 10 inch. Este construit in totalitate dintr-un plastic negru mat, rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Totusi, pentru o protectie suplimentara recomand utilizarea unei huse, mai ales ca pretul acestora este unul redus. Dimensiunile pot spune ca sunt cele uzuale – cantareste 500 grame iar grosimea acesteia nu depaseste 1 centimetru.

Utok 1050Q din fata

Pe lateral sunt prezente urmatoarele porturi: Micro USB, iesirea audio, HDMI si cititorul de carduri. Tot pe lateral intalnim si butoanele pentru volum precum si butonul on/off. Tableta este dotata cu doua difuzoare stereo, care se aud suficient de puternic si clar – nu distorsioneaza nici atunci cand volumul este aproape de maxim. Sub carcasa este prezent un procesor Allwinner A33, model cu patru nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1.3 GHz. Este un procesor suficient de performant si bun, incat sa poata rula fara probleme cam orice aplicatie sau joc, disponibil in Market.

Desi vine dotat cu numai 1 GB de memorie RAM, cred ca acestia sunt suficienti. Sistemul de operare functioneaza fluent, nu exista lag sau alte erori intalnite de obicei la tabletele ieftine. Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, diagonala tabletei masoara fix 10 inch. Este o marime excelenta pentru activitatile multimedia (filme, jocuri sau chiar web browsing). Desi rezolutia este destul de mica 1024 x 600 pixeli, imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. De asemenea unghiul de vizibilitate este unul suficient de bun, tinand cont ca nu dispune de un ecran IPS.

Pentru stocare cei 8GB disponibili nu sunt chiar suficienti, mai ales ca o mare parte din acestia sunt ocupati de catre Android. De aceea, pentru extinderea spatiului de stocare recomand instalarea unui card MicroSD, acesta poate aduce un plus de pana la 32 GB spatiu disponibil pentru fisiere sau aplicatii. Utok 1050Q este dotata cu doua camere web, una frontala cu rezolutie de 0.3 megapixeli iar cealalta pe spate, cu rezolutie maxima de 2 megapixeli. Ambele „scot” poze decente, atata timp cat exista suficienta lumina. Pentru ca discutam despre un display mare, bateria din dotare este de 5000 mAh, adica suficient cat sa asigure o autonomie de pana la 6-7 ore de utilizare obisnuita (internet, filme sau jocuri).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *