UTOK 1005D – tableta de 10 inci cu raport pret/calitate foarte bun

Fiindca aveam nevoie de o tableta cu display mare si performante bune pentru drumurile lungi, am decis sa caut ceva care sa se incadreze in buget. Datorita gamei foarte variate de produse IT&C alegerea unei tablete a devenit tot mai grea, mai ales daca bugetul este unul limitat. Foarte multe modele sunt ieftine insa nu suficient de bune pentru jocuri sau aplicatii multimedia, iar cele mai scumpe nu sunt chiar accesibile oricui. De aceea, alegerea unei tablete din categoria de mijloc a fost mai grea decat am crezut la inceput.

Dupa cateva saptamani de cautari intr-un final m-am decis asupra unui model, mai exact UTOK 1005D, din cate am observat este destul de nou pe piata din Romania. Eu l-am gasit online doar la eMAG verifica pretul, acolo avand transport gratuit precum si un pret foarte bun, iar daca vreti sa fiti asigurati si dupa expirarea garantiei oferite de producator puteti opta chiar si pentru pachetul de extragarantie. Acu, daca sunt multimit si care sunt performantele acestui model voi incerca sa detaliez in acest articol.

UTOK 1005D din  fata deschisa

Chiar daca nu este construita din aluminiu acest model este unul care arata foarte bine, fiind compacta si usoara. Carcasa este dintr-un plastic de calitate care se simte bine in mana si pare si suficient de rezistenta la uzura – zgarieturi si micile urme care apar de obicei dupa utilizare. Personal am ales sa o protejez cu o husa si folie pentru display, in felul acesta va rezista mai bine in timp si la revanzare valoarea acesteia va fi mai buna.

Este destul de patratoasa, la fel ca si la restul modelelor din aceasta gama, butoanele pentru volum sunt asezate langa mufa pentru incarcare si iesirea audio. Are un singur difuzor insa cred ca este suficient pentru o tableta – sunetul generat de acesta este puternic si clar – nu distorsioneaza nici atunci cand este aproape de maxim. Din fabrica vine cu Android 4.4 KitKat iar pe langa aplicatii obisnuite aduse de Android acesta vine si cu cateva instalate de producator: UTOK Now, Elefant Reader si Seenow – toate se pot dezinstala.

La capitolul performanta aceasta este echipata cu un procesor model Allwinner A23, cu 2 nuclee fizice care functioneaza la o frecventa de 1.0 GHz. Impreuna cu 1 GB de memorie RAM sistemul de operare precum si restul de aplicatii sau jocuri ruleaza fluent, fara lag sau intarzieri. Diagonala ecranului masoara 10 inci, o marime perfecta pentru filme sau jocuri. Rezolutia maxima este de 1024 x 600 pixeli, aceasta va poate asigura culorile si imagini destul de bune.

Raspunde foarte bine la comenzi, in comparatie cu modelele mai ieftine, nu trebuie sa apesi foarte tare pentru a prelua comenzile. Camera de pe spate este de 2 megapixeli iar cea frontala are doar 0.3 megapixeli. Ambele sunt destul de slabe iar pozele scoase nu sunt chiar cele mai bune. Oricum nu mi-am cumparat tableta de 10 inci pentru poze deci nu ma pot plange. La internet se poate conecta doar prin WiFi, neavand slot pentru 3G. Bateria are o capacitate maxima de 6000 mAh – aceasta va poate asigura o autonomie de pana la 5-6 ore de utiizare normala.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *