Toshiba Satellite L50-C-1RW – laptop rosu accesibil dotat cu Intel Wireless Display (WiDi)

Daca iti doresti un laptop cu performante decente pentru task-urile zilnice (internet, filme sau aplicatii office), modelul adus astazi la review poate fi unul potrivit cerintelor tale. Desi culoarea acestuia este mai rar intalnita la modelele accesibile, cred ca acest model poate fi unul potrivit atat persoanelor de gen masculin cat si celor de gen feminin. Din fabrica acesta vine cu Free DOS, un sistem de operare gratuit fara interfata grafica, pe care va trebui sa il inlocuiti cu Windows sau Linux, in functie de preferinte.

Este un model fara unitate optica, astfel ca instalarea sistemului de operare se va face de pe un stick de memorie USB. Totusi, inainte de alegerea unui sistem de operare va trebui sa cautati drivere compatibile. Desi diagonala ecranului este cea standard, 15.6 inch, dimensiunile acestuia sunt ceva mai mici in comparatie cu alt sistem asemaantor, avand o greutate de numai 2 kilograme precum si o grosime care nu depaseste 2.6 centimetri.

Toshiba Satellite L50-C-1RW din fata

La capitolul design si constructie, L50-C-1RW pastreaza acelasi aspect modern si elegant intalnit la toate modelele din seria Satellite avand un finisaj lucios, nu foarte rezistent la urmele aparute dupa utilizare (amprentele sunt vizibile mult mai bine fata de un model mat). Plasticul folosit este unul de calitate, bine inchegat, nu scartaie si nici nu se indoaie la o apasare mai puternica. Tastatura este tip clichet, silentioasa si placuta la atingere aceasta ramane comfortabila chiar si dupa mai multe ore de utilizare.

Asa cum am precizat mai devreme, diagonala ecranului este ce standard, 15.6 inch cu o rezolutie maxima de 1366 x 768 pixeli. Este un display de calitate cu imagini clare si culori naturale. Unghiul de vizibilitate este unul foarte bun, chiar daca nu discutam despre un display IPS. Sub carcasa este prezent un procesor Intel Celeron, mai exact modelul N3050, lansat undeva la inceputul lui 2015. Este un procesor dotat cu doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1.6 GHz dar care cu ajutorul tehnologiei Intel Turbo Boost poate ajunge pana la maxim 2.16 GHz.

Nu este chiar cel mai performant procesor pe care l-am intalnit, insa pentru activitatile office cred ca este suficient. Tot integrat pe procesor este prezent si chipsetul grafic Intel HD Graphics, foarte bun pentru filmele in format HD sau chiar jocuri online. Cei 4 GB de memorie RAM sunt suficienti atat pentru OS cat si pentru restul de programe instalate, acesta fiind si maximul de memorie suportat de placa de baza. Pentru stocare cei 500GB ar trebui sa fie de ajuns pentru orice tip de utilizator, mai ales ca nu discutam despre o configuratie de tip multimedia.

La capitolul multimedia Toshiba Satellite L50-C-1RW vine dotat cu unitate optica tip DVD-RW, cititor de carduri precum si camera web cu rezolutie HD. Porturile disponibile sunt cele uzuale, adica: 3 porturi USB dintre care 2 sunt USB 3.0, iesire HDMI si audio. Bateria este cu 4 celule si poate asigura o autonomie de lucru de pana la maxim 5-6 ore de utilizare obisnuita (filme, internet sau muzica).

Articole similare:

Un comentariu pentru “Toshiba Satellite L50-C-1RW – laptop rosu accesibil dotat cu Intel Wireless Display (WiDi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *