Toshiba Satellite L50-C-156 – laptop premium cu Intel Wireless Display (WiDi)

Pentru cei care isi doresc un desktop replacement cu design modern si pret accesibil, astazi avem Toshiba Satellite L50-C-156. Un laptop lansat recent de producatorul japonez, aparut in urma cu cateva zile si in ofertele magazinelor online din Romania. Acesta model este recomandat celor pasionatilor de jocuri sau celor care isi doresc un sistem puternic, capabil pentru editare foto/video. In acelasi timp acest laptop este unul care arata foarte bine, fiind printre cele mai „aspectoase” modele din portofoliul Toshiba.

Online se poate cumpara de aici, avand nu doar cel mai bun pret disponibil dar si transport gratuit. Din fabrica acesta vine cu FreeDOS, un sistem de operare gratuit, fara interfata grafica. Acesta poate fi inlocuit cu Windows sau orice alt sistem de operare. Eu personal recomand Windows pentru o functionare la parametri optimi dar si pentru suportul oferit (drivere, programe utilitare). Garantia oferita de producator este cea obisnuita, 24 de luni, insa contracost aceasta poate fi extinsa cu inca 12 sau 24 de luni.

Toshiba Satellite L50-C-156 din fata

Asa cum am precizat de la inceputul acestui review, L50-C-156 este un model care nu se remarca doar prin performante de top. Aspectul acestuia este unul cu adevarat premium, fiind construit din materiale de calitate, rezistente atat la uzura ce poate aparea in timp dar si la urmele aparute imediat dupa utilizare. Dimensiunile sunt cele uzuale, intalnite de obicei la orice alt laptop de 15.6 inch (2.2 kilograme greutate cu o grosime care nu depaseste 2.6 centimetri). Tastatura este tip clichet, avand blocul numeric prezent aceasta este foarte utila pentru aplicatiile tip office.

Dimensiunea touchpad-ului face ca acesta sa fie un bun inlocuitor al mouse-ului, mai ales ca discutam despre un touchPad cu suport pentru gesturi multi-atingere. Diagonala ecranului masoara 15.6 inch, o marime normala si intalnita de obicei la majoritatea laptopurilor moderne. Rezolutia maxima a acestuia este de 1366 x 768 pixeli, nu chiar cea mai buna rezolutie pe care o poti avea insa buna pentru aplicatiile multimedia. Imaginile afisate de acesta sunt clare iar culorile vii si naturale.

Sub carcasa este prezent un procesor de ultima generatie, model i7-5500U, lansat undeva la inceputul lui 2015 acesta este dotat cu patru nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 2.4 GHz care poate ajunge pana la maxim 3 GHz – atunci cand este nevoie de mai multa putere de procesare, toate acestea cu un consum redus de energie. De asemenea, tot integrat pe procesor este prezent si un chipset grafic din seria Intel HD Graphics 5500 care functioneaza doar atunci cand nu este nevoie de placa video dedicata (pentru a reduce consumul de energie).

Atunci cand este nevoie de mai multa putere de procesare grafica intra in functiune (in mod automat – tehnologia Optimus) placa video dedicata NVIDIA GeForce 930M, dotata cu 2 GB de memorie DDR3. Aceasta poate reda in conditii decente cam orice joc aparut pana in prezent. Cei 4GB de memorie sunt suficienti atat pentru sistemul de operare cat si pentru restul de programe instalate, de aceea nu cred ca este necesar un upgrade in viitorul apropiat. De asemenea spatiul pentru stocare pus la dispozitie de producator este mai mult decat suficient pentru orice tip de utilizator.

La capitolul multimedia Toshiba Satellite L50-C-156 este dotat cu unitate optica tip DVD RW, camera web cu rezolutie HD precum si un sistem audio de ultima generatie. Bateria cu 4 celule poate asigura o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare obisnuita. Asa cum am precizat laptopul dispune de tehnologia Intel Wireless Display (WiDi) precum si o iesire HDMI Ultra HD 4K. Printre porturile USB dispomibile este prezent si unul tip USB 3.0 cu USB Charge (poate incarca alte device-uri chiar si atunci cand laptopul este inchis).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *