Toshiba Satellite C55-C-14F – laptop alb cu performante office si pret accesibil

Daca vechiul PC da semene de oboseala si vrei sa il inlocuiesti cu ceva mai nou, atunci poti opta fara probleme pentru un laptop. In prezent performantele acestora sunt apropiate cu cele ale PC-urilor, mai ales daca va doriti un sistem pentru activitatile de zi cu zi. Modelul adus astazi la review face parte din noua serie Satellite, avand acelasi design modern si atractiv dar cu performante medii, adica excelent pentru internet, filme sau chiar jocuri online.

Asa cum era de asteptat, pentru a reduce costurile de la raft, producatorul a ales ca acest model sa vina cu un sistem de operare gratuit, fara interfata grafica care dupa achizitionare trebuie inlocuit. Eu recomand Windows 10, in primul rand pentru o functionare optima dar si pentru suportul primit din partea producatorului (drivere si alte programe necesare functionarii). Se poate instala orice alt sistem de operare atata timp cat veti gasi drivere compatibile.

Toshiba Satellite C55-C-14F din fata

La capitolul aspect, acest model este unul care arata foarte bine, chiar daca discutam despre un laptop cu performante office producatorul a ales un design modern si elegant, acelasi pe care il gasim si la modelele mai scumpe. Este construit in totalitate dintr-un plastic de calitate care nu scartaie si nici nu se indoaie la o apasare mai puternica. De asemenea pare si foarte rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare precum si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Dimensiunile sunt cele standard, intalnite in prezent la majoritatea modelelor cu display de 15.6 inch.

Tastatura din dotare este tip clichet, silentioasa si placuta la atingere aceasta ramane comfortabila chiar si dupa mai multe ore de utilizare. In partea dreapta este prezent si blocul numeric, acesta fiind foarte util mai ales atunci cand utilizati laptopul pentru aplicatii office. Touchpad-ul raspunde foarte bine la comenzi, fiind un bun inlocuitor al mouse-ului atunci cand acesta nu va este la indemana.

Sub carcasa este ascuns un procesor Intel Pentium, mai exact modelul N3700, dotat cu patru nuclee fizice acesta functioneaza la o frecventa standard de 1.6 GHz insa atunci cand este nevoie poate ajunge pana la maxim 2.4 GHz. Este un procesor de ultima generatie, lansat pentru prima data la inceputul lui 2015, cu consum redus de energie si performante bune, mai ales pentru o utilizare office. Tot integrat pe procesor este prezent si un chipset grafic din seria Intel HD Graphics, foarte bun atat pentru filmele in format HD cat si pentru jocurile online.

Diagonala ecranului este cea standard, 15.6 inch cu o rezolutie maxima de 1366 x 768 pixeli. Desi nu discutam despre o rezolutie foarte buna imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. Suprafata acestuia este lucioasa, fiind mai greu de utilizat in spatii deschise sau acolo unde exista lumina naturala. Cei 4GB de memorie RAM din dotarea acestuia sunt suficienti atat pentru OS cat si pentru restul de programe instalate. Acelasi lucru il pot spune si despre HDD, cei 500GB sunt de ajuns pentru orice tip de utilizator.

La capitolul multimedia Toshiba Satellite C55-C-14F este dotat ca orice alt laptop din categoria sa de pret. Aici ma refer la: unitatea optica, cititorul de carduri, camera web cu rezolutie HD precum si un sistem audio format din doua difuzoare stereo. Bateria cu 4 celule poate oferi o autonomie de pana la maxim 5 ore de utilizare obisnuita (internet, filme sau muzica).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *