Toshiba Satellite C40-C-10K – laptop de 14 inch accesibil, cu sistem de operare integrat

Ideal pentru task-urile zilnice dar si cu pret accesibil, Toshiba Satellite C40-C-10K este un laptop lansat recent de producatorul japonez care se adreseaza persoanelor obisnuite sa utilizeze laptopul doar pentru internet, filme sau alte aplicatii office. Eu l-am gasit de curand in oferta acestui magazin, avand inclus in pret si transportul. De asemenea producatorul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de ani, bineinteles contracost.

Un alt avantaj este cel al sistemului de operare, producatorul oferind la pachet si o licenta pentru Microsoft Windows 8.1 (cu posibilitate de upgrade gratuit pentru Windows 10), astfel ca dupa achizitionare nu trebuie sa va mai faceti griji cu privire la OS sau drivere. Vine fara unitate optica, asadar instalarea unui alt sistem de operare (Windows sau Linux) se va face de pe un stick USB butabil.

Toshiba Satellite C40-C-10K din fata

Legat de aspect Toshiba Satellite C40-C-10K este un model cu design modern si elegant dar cu dimensiuni reduse, carcasa cantarind numai 1.7 kilograme cu o grpsime care nu depaseste 2.3 centimetri. Este construit dintr-un plastic negru mat, foarte rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Pe lateral sunt prezente porturile uzuale, printre care: 3 porturi USB dintre care unul singur este USB 3.0, iesire audio si HDMI. Tastatura este tip clichet, silentioasa si placuta la atingere.

Fiind vorba despre un model cu dimensiuni reduse, blocul numeric nu este prezent in partea dreapta. Dimensiunile touchpad-ului sunt cele uzuale, acesta fiind un bun inlocuitor al mouse-ului. Diagonala ecranului masoara 14 inch, fiind o marime potrivita pentru activitatile de zi cu zi. Rezolutia maxima este cea standard, 1366 x 768 pixeli, insa imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. Este un display lucios cu unghiuri bune de vizibilitate, insa mai greu de utilizat in spatii deschise sau acolo unde exista lumina naturala.

Sub carcasa este prezent un procesor marca Intel, mai exact modelul N3050, lansat pentru prima data pe piata undeva la inceputul lui 2015. Acest procesor este unul cu consum redus de energie, dotat cu doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1.6 GHz insa care poate ajunge pana la maxim 2.16 GHz. Tot integrat pe procesor este prezent si chipsetul grafic din seria Intel HD Graphics, acesta fiind suficient pentru aplicatiile multimedia (filme HD, jocuri online).

Pentru moment cei 2GB de memorie RAM sunt suficienti atat pentru sistemul de operare cat si pentru restul de programe instalate. Acelasi lucru il pot spune si despre spatiul pentru stocare, cei 32GB sunt de ajuns pentru orice utilizator office. Pe partea de multimedia Toshiba Satellite C40-C-10K este dotat ca orice alt laptop din segmentul acesta de pret. Este prezenta camera web cu rezolutie HD, cititorul de carduri precum si sistemul audio format din doua difuzoare stereo. Bateria cu 4 celule poate oferi o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare standard (filme, jocuri online sau web browsing).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *