Toshiba Mirai RAS-13BKV-E – aer conditionat cu putere de racire 12000 BTU, din zona premium

Pentru ca discomfortul termic si temperaturile ridicate inca nu ne-au ocolit, aparatul de aer conditionat este cu adevarat un „must have”. Totusi, incontinuare sunt foarte multe persoane care nu au reusit sa isi instaleze un aparat de acest gen. De aceea, astazi vin in ajutorul celor care isi doresc un aparat de aer conditionat performant, insa nu stiu ce sa aleaga. O solutie buna pentru sunt dispusi sa scoata mai multi bani din buzunar, o reprezinta modelul Toshiba Mirai RAS-13BKV-E, aparut recent pe piata din Romania.

Dupa cateva cautari pe inernet, cea mai buna oferta am gasit-o aici verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul. Vine fara kit de instalare, insa chiar si asa, consider ca ramane un aparat cu raport pret/calitate foarte bun. Dupa achizitionare veti mai plati in plus si pentru instalarea acestuia. Din experienta personala, pretul montajului este cuprins intre 300-350 lei, in functie de firma aleasa. Trebuie sa optati pentru o firma autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa ramaneti gara garantie (24 de luni).

Toshiba Mirai RAS-13BKV-E unitate interioara

La exterior, aparatul dispune de un design elegant si modern, intalnit in prezent la majoritatea modelelor din acest segment de pret. Unitatea interioara este complet alba, dimensiunile acesteia fiind cele uzuale, facand posibila instalarea aparatului chiar in spatiul ocupat de vechiul AC (in cazul in care exista), fara sa mai fie necesare alte gauri in perete. Telecomanda este potrivita ca si marime, raspunde rapid la comenzi iar butoanele uzuale sunt asezate intuitiv. Aceasta este dotata cu un display LCD unde veti gasi informatii cu privire la treapta de ventilare, programul utilizat sau temperatura setata.

Cei 12000 BTU/h faca ca acest aparat sa fie potrivit pentru o locuinta cu pana la 3-4 camere. Discutam despre o suprafata totala de pana la 24 – 35 mp. Este un model eficient energetic, fiind incadrat in clasa de consum A+, indiferent daca este utilizat pentru racire sau incalzire. In ambele cazuri discutam despre un consum extrem de mic, care nu va creste cu mult factura la energia electrica. Acest lucru este datorat in mare parte compresorului care foloseste tehnologia Inverter. Acesta nu doar ca reduce consumul dar face ca aparatul sa fie si foarte silentios.

Zgomotul produs de unitatea interioara este de maxim 41 decibeli, acesta fiind atins atunci cand aparatul este utilizat intr-o treapta de ventilare superioara. Tot datorita compresorului Inverter, acesta poate fi utilizat chiar si atunci cand temperatura exterioara ajunge pana la -15 grade, fiind util chiar si in sezonul rece. Functiile din dotarea lui Toshiba Mirai RAS-13BKV-E sunt cele standard: racire, incalzire, ventilare, dezumodificare, timer, sleep, night mode si auto. Pentru a economisi consumul de energie si controla automat temperatura incaperii, aparatul poate functiona in modul ECO. Atunci cand temperatura incaperii ajunge la voloarea dorita, datorita tehnologiei Inverter, viteza ventilatorului se va reduce automat iar unitatea exterioara se opreste. In functie de dorinte, echipamentul de climatizare poate functiona in modul dezumidificare.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *