Toshiba Mirai RAS-10BKV-E – aer conditionat cu putere de racire 9000 BTU

Tot din noua serie Mirai marca Toshiba, aducem astazi la review un aparat de aer conditionat pe care il recomand celor care isi doresc un produs fiabil, cu performante bune si consum de energie redus. Este vorba despre modelul RAS-10BKV-E, avand o capacitate de racire destul de mica, acesta este potrivit pentru o locuinta de dimensiuni reduse. Este aparut recent pe piata din Romania, insa deja este disponibil in oferta magazinelor online.

Daca sunteti interesati, cea mai buna oferta am gasit-o online aici verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul. Kitul de instalare nu este inclus in pret, insa chiar si asa, acest model este unul cu raport pret/calitate excelent. Dupa cumparare va trebui sa platiti in plus pentru instalare. Din experienta personala, pentru costul montajului este cuprins intre 300-350 lei, in functie de oras sau firma care se va ocupa de instalare. Trebuie sa alegeti o firma autorizata de producator, in caz contrar riscati sa ramaneti fara garantie (24 de luni).

Toshiba Mirai RAS-10BKV-E unitate interioara

Ca si restul modelelor din gama Mirai, acest model pastreaza acelasi aspect clasic, fiind usor de integrat in orice camera din locuinta dumneavoastra, fara sa „strice” in vreun fel design-ul acesteia. Dimensiunile aparatului sunt cele uzuale, intalnite in prezent la multe aparate din acest segment de pret, facand posibila instalarea acestuia chiar in spatiul ocupat de vechiul AC (in cazul in care exista), fara sa fie necesare alte gauri suplimentare in perete. Informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare sunt disponibile doar pe ecranul de la telecomanda. Unitatea interioara nu este dotata cu display LCD sau LED-uri pentru indicarea acestora.

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, RAS-10BKV-E este un aparat cu putere de racire mica. Cei 9000 BTU/h fac ca acesta sa fie potrivit pentru climatizarea unei locuinte cu pana la 18 – 25 mp. Evident, poate fi utilizat si pentru spatii mai largi de atat, insa atunci randamentul acestuia va scadea iar consumul de energie va creste. Conform specificatiilor, acesta este incadrat in clasa de consum energetic A+, indiferent daca este utilizat pentru racire sau incalzire. In ambele cazuri discutam despre un consum redus de energie care nu va creste cu mult factura la energie.

Acest lucru este datorat in cea mai mare parte compresorului care foloseste tehnologia Inverter. Acesta nu doar ca reduce consumul de energie dar face ca aparatul sa fie si foarte silentios. Zgomotul produs de unitatea interioara fiind de maxim 41 decibeli. Tot datorita compresorului, acesta poate fi utilizat chiar si atunci cand temperatura externa ajunge pana la -15 grade, fiind util chiar si in sezonul rece. Ajunsi la capitolul dotari, Toshiba Mirai RAS-10BKV-E este un model echipat cu urmatoarele functii: racire/incalzire, dezumodificare, ventilare, auto, timer, sleep/night mode, adica ce intalnim in prezent la majoritatea aparatelor din acest segment de pret.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *