Toshiba Mirai RAS-10BAV-E – aer conditionat performant, cu kit de instalare inclus in pret

Chiar daca in ultima perioada pe piata din Romania au intrat foarte multi producatori NoName, cei cu experienta si renume in domeniu fac diferenta, asa cum este si in cazul de fata. RAS-10BAV-E este un aparat de aer conditionat din seria Mirai, un produs care face parte din categoria premium, a producatorului japonez Toshiba. Este un model pe care il recomand celor care isi doresc un aparat de calitate, capabil sa raceasca intreaga locuinta, fara sa consume foarte multa energie electrica.

Este aparut recent pe piata din Romania, insa cea mai buna oferta o puteti gasi aici verifica oferta actuala, inclus in pret fiind transportul precum si kitul de instalare. Atentie, nu trebuie sa confundati kitul de instalare cu instalarea propriu-zisa. Pentru instalare va trebuie sa platiti in plus, dupa achizitionarea aparatului, inca 250-350 lei, in functie de oras sau firma care se ocupa de montaj. Pentru instalare trebuie sa apelati la o firma autorizata de catre producator (lista o gasiti pe talonul de garantie), in caz contrar riscati sa ramaneti fara garantie (24 de luni, in cazul de fata).

Toshiba Mirai RAS-10BAV-E unitate interioara

Asa cum era de asteptat, la exterior, acest model se incadreaza in tiparul clasic, impus de majoritatea producatorilor, avand un design standard, fiind usor de integrat in orice camera din locuinta, fara sa „strice” in vreun fel aspectul acesteia. Dimensiunile sunt cele uzuale, intalnite la toate aparatele tip split. In felul acesta se poate instala destul de usor, in spatiul ocupat de vechiul AC (daca exista), fara a mai fi necesare alte gauri in perete. Informatiile cu privire la temperatura, programul utilizat sau treapta de ventilare sunt disponibile pe ecranul tip LCD, prezent pe telecomanda.

Conform producatorului capacitatea de racire este de 10000 BTU, fiind un aparat potrivit pentru o locuinta cu pana la 3-4 camere. Se poate utiliza fara probleme si pentru spatii mai largi, insa atunci randamentul acestuia va scadea iar consumul de energie va creste. De aceea, nu il recomand decat pentru spatii mici si medii. Este incadrat in clasa de consum energetic A+, indiferent daca este utilizat pentru racirea sau incalzirea locuintei. In ambele cazuri discutam despre un consum redus, care nu va creste cu mult factura la energie.

Acest lucru este datorat in mare parte compresorului tip Inverter. Acesta nu doar ca reduce consumul de energie dar face ca aparatul sa fie si foarte silentios. Zgomotul maxim produs de unitatea interioara este de 55 decibeli, atins doar atunci cand este utilizat intr-o treapta de ventilare superioara. Functiile din dotarea lui Toshiba Mirai RAS-10BAV-E sunt cele intalnite in prezent la orice aparat de aer conditionat, indiferent de producator sau pret, de aceea nu voi mai detalia, le gasiti in specificatiile tehnice.

Totusi, trebuie mentionat faptul ca aparatul este dotat cu filtru HD + Carbon activ, pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeauna curat, lipsit de bacterii sau mirosuri neplacute. Acesta este amplasat in partea frontala a unitatii interioare, facand posibila curatarea acestuia foarte usor si rapid, ori de cate ori este nevoie. La finalul acestui review, pot spune ca Toshiba Mirai RAS-10BAV-E este un aparat complet, economic si performant, ideal pentru cei care isi doresc un produs de calitate cu pret bun.

Articole similare:

2 Comentarii pentru “Toshiba Mirai RAS-10BAV-E – aer conditionat performant, cu kit de instalare inclus in pret

  1. am auzit numai lucruri bune despre aparatele de aer conditionat toshiba, acum sper sa nu ma dezamageasca, am dat comanda ieri, azi trebuie sa vina. am sunat si la montaj au zis ca abia saptamana viitoare isi fac timp…sper sa se tina de cuvant. pretul pentru montaj este de ~350 lei, plus o bere baietilor 😀 pe caldura asta cred ca e necesara … va anunt dupa ce il montez daca e bun!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *