Sharp LC-43CFE6242E – televizor Smart din seria 2015 cu aspect premium

Daca pana acum televizoarele marca Sharp erau alese doar pentru raportul pret/calitate foarte bun, incepand cu noua serie de televizoare Smart acestea dispun de un design imbunatatit, care permite sa concureze fara probleme chiar si cu modele de la producatori premium. LC-43CFE6242E este un televizor din seria 2015, cu functii Smart acesta se remarca prin aspectul minimalist si modern, asa cum orice TV premium ar trebui sa arate.

Aceasta seria a fost anuntata undeva la inceputul anului insa, in prezent modelele disponibile sunt disponibile la vanzare in magazinele online din Romania. Cel mai bun pret pentru acest model l-am gasit aici, avand transportul gratuit precum si posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, bineinteles aceasta polita fiind contracost. Suportul cu care vine din fabrica este unul format din doua picioruse insa daca doriti poate fi montat si pe perete, pentru acest lucru este nevoie de un suport compatibil cu sistem de prindere tip VESA (format 400 x 200).

LC-43CFE6242E din fata

Asa cum am precizat de la inceputul acestui review, LC-43CFE6242E este un televizor premium, care arata foarte bine. Rama din jurul ecranului este foarte ingusta, lansand in felul acesta mai mult spatiu disponibil pentru display. Dupa cum se poate observa si din imagini, este un model subtire, avand o grosime care nu depaseste 6.7 centimetri. De asemenea este si foarte usor (raportat la diagonala ecranului) acesta cantareste numai 7.6 kilograme.

Meniul de utilizare este disponibil in limba romana, foarte usor de configurat si utilizat, acesta face dintr-un TV Smart, un televizor usor de folosit chiar si de persoanele care nu sunt la curent cu tehnologia. Telecomanda din dotare este una obisnuita, cu dimensiuni reduse, aceasta avand butoanele uzuale asezate la indemana, astfel ca numai dupa cateva ore de utilizare aproape ca le poti invata asezarea. Pentru utilizarea functiilor Smart intr-un mod mai usor recomand instalarea unui mouse.

Sistemul audio din dotare este un NICAM/A2, format din doua difuzoare stereo cu o putere maxima de 16 wati acesta se aude suficient de puternic si clar incat sa nu mai fie nevoie de un alt sistem audio extern. Diagonala ecranului masoara 109 centimetri, fiind o marime potrivita pentru un living modern sau chiar si pentru ceva mai spatios. Rezolutia maxima este de 1920 x 1080 pixeli, adica suficient pentru imagini clare insotite de culori vii si naturale. Fiind vorba despre un display LED consumul de energie este unul redus, numai 50 wati atunci cand este in functiune.

Nu lipseste tunerul digital DVB-T/T2/C/S/S2 si nici slotul CI+, ambele fiind utile pentru receptionarea posturilor TV in format digital sau chiar HD, fara a mai avea nevoie de alt decodor extern sau mediabox, indiferent care este operatorul de cablu utilizat. Este prezent si playerul multimedia integrat, acesta poate reda direct de pe stick-ul USB sau hard disk extern cam orice fisier audio, foto sau video (cu sau fara subtitrare). Este dotat si cu Wi-Fi, acesta se poate conecta la internet in numai cateva secunde iar apoi poate fi utilizat ca browser web. Se pot instala si aplicatii iar functii precum DLNA, Miracast sau WiDi sunt de asemenea prezente.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *