Sharp LC-40CFE4042E – televizor de 100 centimetri ieftin

Televizoarele clasice, fara functii sau dotari Smart au devenit in ultima perioada tot mai accesibile. Exemplu concret este si modelul adus astazi la review. Diagonala de 100 centimetri, functii decente pentru 2016, toate acestea cu un raport pret/calitate excelent. Cea mai buna oferta pentru Sharp LC-40CFE4042E am gasit-o aici, inclus in pret fiind si transportul. De asemenea magazinul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost.

Desi Sharp este un producator cu experienta si renume in domeniu, in tara noastra parca produsele nu sunt la fel de mult apreciate, asa cum se intampla peste hotare. LC-40CFE4042E este un model din generatia 2015 pe care il recomand celor care nu dispun de un buget foarte mare, insa isi doresc un TV cu diagonala mare si dotari decente pentru anul curent. La exterior acest model este unul care arata bine, desi este construit in totalitate dintr-un plastic negru lucios. Dimensiunile sunt cele uzuale, intalnite in prezent la majoritatea televizoarelor tip LED. Suportul acestuia este format din doua picioruse, insa cu ajutorul unui suport compatibil VESA acesta se poate monta si pe perete. In cutie, pe langa televizor veti mai gasi manualul de utilizare, cablul pentru alimentare si telecomanda.

Sharp LC-40CFE4042E din fata

Discutam despre o telecomanda obisnuita, cu dimensiuni potrivite. Raspunde bine la comenzi iar butoanele uzuale sunt asezate intuitiv, dupa cateva ore de utilizare aproape ca le inveti ordinea. Lipsa functiilor Smart fac ca meniul de utilizare sa fie unul destul de simplu, usor de configurat sau setat chiar si de persoanele care nu sunt la curent cu tehnologia. Posturile TV se schimba aproape instant, nu exista timp de asteptare ridicat nici in cazul celor HD.

Sunetul este asigurat de un sistem stereo, format din doua difuzoare cu o putere maxima de 16 wati. Calitatea audio este una foarte buna, nu distorsioneaza nici atunci cand volumul este aproape de maxim. Totusi, televizorul este dotat si cu iesire audio digitala precum si mufa tip jack, astfel ca poate fi conectat rapid si la un sistem audio extern, pentru un sunet mai puternic, apropiat cu cel de la cinema.

Diagonala ecranului masoara fix 100 centimetri, facand televizorul potrivit pentru incaperile spatioase. Este vorba despre un ecran Direct LED cu rezolutie maxima de 1920 x 1080 pixeli, adica FullHD. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. Discutam despre un display de calitate cu unghi de vizibilitate excelent. La capitolul imagine cred ca poate fi comparat fara probleme cu televizoare mult mai scumpe, de la producatori premium.

Asa cum am spus inca de la inceputul acestui review, Sharp LC-40CFE4042E este un TV clasic, fara functii sau dotari „inteligente”. Totusi, nu lipseste tunerul digital integrat DVB-T, DVB-C si nici slotul CI+, ambele fiind utile pentru receptionarea posturilor TV in format digital sau HD, fara a mai avea nevoie de alt decodor extern sau mediabox, indiferent de operatorul de cablu folosit. Este prezent chiar si playerul multimedia integrat, unul de calitate foarte buna, care poate reda cam orice fisier audio, foto sau video, direct de pe stick-ul USB sau hard disk extern.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *