Samsung LT28E310EW – televizor din gama 2015 cu functie pentru monitor

Din gama 2015 aducem astazi la review un model nu chiar foarte accesibil dar care se poate „lauda” cu imagini foarte bune, functii decente si nu in ultimul rand calitate marca Samsung. Acest model este recomandat in special celor care nu au nevoie de o diagonala foarte generoase, in schimb isi doresc un device care sa poate fi utilizat fara probleme si pe post de monitor pentru PC sau laptop, atunci cand este nevoie. Fiind un model destul de nou momentant poate fi gasit pe stoc doar la cateva magazine online.

Cel mai bun pret eu l-am gasit aici, avand chiar si transportul asigurat. De asemenea magazinul ofera posibilitatea de a extinde garantia cu inca 12 sau 24 de luni, bineinteles acest serviciu este contracost. In cutie, pe langa televizorul propriu-zis veti mai gasi si telecomanda standard, suportul pentru masa precum si manualele de utilizare. Este simplu de instalat dar si de configurat, meniul de utilizare fiind disponibil in limba romana. Telecomanda este potrivita ca si marime, raspunde bine la comenzi, iar butoanele uzuale sunt asezate la indemana, dupa cateva ore de utilizare aproape ca le inveti ordinea.

Samsung LT28E310EW din fata

Design-ul este unul modern si elegant, asa cum ar trebui sa arate orice televizor in 2015. Este construit dintr-un plastic de calitate, rezistent atat la praf cat si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp dupa intretinere. Cantareste 4.4 kilograme, fiind foarte usor de montat, chiar si de o singura persoana. Fara suport grosimea acestuia nu depaseste 5 centimetri, fiind un model destul e subtire. Poate fi montat si pe perete insa pentru acest lucru este nevoie de un suport compatibil VESA (se achizitioneaza separat).

Fiind vorba despre un model de mici dimensiuni, sistemul audio nu este chiar unul foarte performant. Vorbim despre doua difuzoare stereo cu o putere maxima de 2 x 5 wati. Sunetul generat de acestea este unul suficient de puternic si clar – nu distorsioneaza nici atunci cand este aproape de maxim. Fiind vorba despre un TV cu functie de monitor, in cazul in care nu sunteti multumiti de calitatea audio puteti opta oricand pentru un sistem audio extern sau chiar un soundbar.

Diagonala ecranului masoara 68 centimetri, fiind o marime perfecta pentru o camera cu dimensiuni reduse dar o narime potrivita pentru cei care vor folosi acest TV ca si monitor. De apreciat este faptul ca producatorul a ales o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, adica FullHD. La capitolul imagine acest model poate fi comparat cu modele mai scumpe, chiar si din categoria premium. Imaginile sunt clare iar culorile afisate sunt foarte bune.

Nu lipseste tunerul digital DVB-T/C si nici slotul CI+, ambele fiind necesare pentru receptionarea posturilor TV in format digital sau HD fara a mai avea nevoie de alt decodor extern sau mediabox, indiferent care este operatorul de cablu utilizat. De asemenea player-ul multimedia integrat este unul performant, acesta poate reda fara probleme cam orice fisier audio, foto sau video direct de pe stick-ul USB sau chiar hard disk-ul extern.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *