Samsung Galaxy Tab A T280 – tableta de 7 inch cu performante si dotari premium

Odata cu aparitia telefoanelor cu ecran mari (5 inch), interesul oamenilor pentru tablete a scazut considerabil. Chiar si asa, producatorii inca mai lansaeaza pe piata tablete cu performante si dotari premium, semn ca inca exista piata pentru aceste dispozitive. Din aceasta categorie face parte si Samsung Galaxy Tab A T280, o tableta din zona premium, de mici dimensiuni. Acest model este recomandat celor care isi doresc un produs de calitate cu performante bune pentru jocuri sau alte aplicatii care necesita o configuratie puternica.

Aparuta recent in Romania, cel mai bun pret l-am gasit aici, inclus in pret fiind si transportul. De asemenea magazinul ofera poibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost. La exterior acest model este unul care arata foarte bine, fiind construita in mare parte din plastic. Finisajele sunt de exceptie, asa cum ne-au obisnuit cei de la Samsung in ultima perioada. Este complet alba iar spatele acesteia este acoperit dintr-un plastic mat care ofera un plus de aderenta dar si o rezistenta mai buna impotriva zgarieturilor sau a urmelor aparute dupa utilizare.

Samsung Galaxy Tab A T280 din fata

Tot pe spate este prezenta si camera web cu rezolutie de 5 megapixeli, precum si difuzorul audio. Pe lateral sunt prezente butoanele pentru volum, butonul pentru inchis/deschis, precum si cititorul de carduri MicroSD. Diagonala ecranului masoara 7 inch, aceasta avand o rezolutie maxima de 1280 x 800 pixeli. Desi nu dispune de cea mai buna rezolutie pe care o poti avea la o tableta, imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. Este un display de calitate, care raspunde bine la comenzi si care are unghiul de vizibilitate extrem de bun. De asemenea, la prima vedere acesta pare a fi protejat de o sticla cu o grosime 2.5D, precum si GorillaGlass. Chiar si asa, pentru o protectie suplimentara recomand utilizarea unei huse de protectie.

Procesorul din dotare este un QuadCore, tactat la o frecventa standard de 1.3 Ghz. Este un procesor puternic, capabil sa ruleze in conditii decente cam orice joc sau aplicatie prezenta in Market. Desi are doar 1.5GB de memorie RAM, pana in momentul de fata nu cred ca exista aplicatie care sa necesite mai multa memorie.

Din fabrica vine cu Android 5.1, un sistem de operare stabil care ruleaza fluent, fara lag, chiar daca aplicata peste este prezenta interfata specifica Smasung. Spatiul disponibil pentru stocare este de numai 8 GB, destul de putin, avand in vedere ca o mare parte este ocupat de catre Android. De aceea, recomand instalarea unui card MicroSD, acesta va poate aduce un plus de pana la maxim 200GB, stocare. Camera frontala este de 2 megapixeli, aceasta fiind de ajuns pentru poze tip selfie. La internet Samsung Galaxy Tab A T280 se poate conecta doar prin WiFi, aceasta varianta neavand suport pentru conectivitate 3G. Bateria are o capacitate maxima de 4000 mAh, aceasta reusind sa ofere o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare standard.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *