Samsung AR18JSFNCWKNEU – putere mare de racire (18000 BTU), consum redus de energie (clasa A++)!

Speriat fiind de caldurile de anul trecut, anul acesta am decis ca este timpul sa-mi cumpar un aparat de aer conditionat, si bine am facut. Nu eram familiarizat cu genul acesta de aparate astfel ca nu stiam ce sa aleg. Dupa cateva cautari pe internet am inteles ca pentru a putea raci intreaga locuinta (aproximativ 5 camere) este nevoie de un model cu putere mare de racire. Intr-un final m-am oprit la Samsung AR18JSFNCWKNEU, acesta fiind singurul producator care mi-a inspirat incredere, poate si din cauza ca majoritatea produselor din casa sunt aceeasi marca. ­čÖé

Eu l-am cumparat de aici, avand nu doar cel mai bun pret disponibil dar si transportul gratuit. Nu a fost inclus in pret montajul si nici kitul de instalare insa din experienta pot spune ca pentru montarea acestui aparat pretul ajunge undeva la maxim 350-400 lei, in functie de oras si firma. De asemenea trebuie sa aveti grija ca firma care instaleaza aparatul sa fie autorizata, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de producator.

Samsung AR18JSFNCWKNEU  unitate interioara

Nu am fost interesat de aspect, avand in vedere ca majoritatea aparatelor din aceasta categorie arata aproape la fel. In schimb acest model este putin diferit, cel putin unitatea interioara are un design triunghiular care imbunatateste performanta, facand aerul rece sa circule prin casa mai repede, mai departe si mai amplu. Aceasta este complet alba, fara vreun display LCD sau alte briz briz-uri, putand fi montata in orice camera din locuinta fara probleme. Informatiile cu privire la temperatura setata, programul folosit precum si treapta de ventilare sunt disponibile doar pe display-ul prezent pe telecomanda.

Asa cum am precizat la inceputul acestui articol eu cautam ceva cu putere destul de mare de racire, de aceea am ales cei 18000 BTU pe ora. Pana acum sunt foarte multumit de puterea de racire, acesta reusind sa raceasca intr-un timp scurt intreaga locuinta. Cred ca poate fi utilizat si pentru spatii comerciale, chiar daca randamentul va scadea. Fiind destul de puternic m-as fi asteptat la un consum de energie destul de mare, insa acesta mi-a dovedit exact contrariul, fiind incadrat de catre producator in clasa de consum energetic A++ atunci cand este utilizat pentru racire si A+ atunci cand este folosit pentru incalzire.

Dupa aproape 2 luni de utilizare zilnica acesta mi-a marit factura la energie cu aproximativ 90 lei, foarte putin din punctul meu de vedere. Consumul redus este dat in principal de compresorul marca Twin BLDC, acesta folosind tehnologia Inverter. Tot acesta face posibila functionarea aparatului chiar si atunci cand temperatura de afara ajunge pana la minim -15 grade. Pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeauna curat, lipsit de bacterii sau microbi, Samsung a dotat acesta aparat cu un filtru de aer special. Acesta poate fi usor curatat si amplasat la loc, fara a trebui sa deschideti un capac sau sa trageti tare. Iar invelisul sau antibacterial filtreaza praful, agentii contaminanti periculosi.

Functiile din dotare sunt cele standard: racire, incalzire, ventilare si dezumidificare – nimic extra sau special. Ca o concluzie la finalul acestui articol Samsung AR18JSFNCWKNEU este un aparat premium pe care il recomand celor care isi doresc putere mare de racire cu consum de energie scazut. Desi pretul acestuia este destul de mare, veti recupera destul de mult in timp, prin economia la energie electrica. ­čśë

Articole similare:

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *