Samsung AR12KSFHBWKNZE – aer conditionat cu putere 12.000 BTU, accesibil si economic

Tot din noua generatie de aparate de aer conditionat marca Samsung, aducem astazi la review un model cu putere 12.000 BTU, excelent pentru o locuinta cu maxim 3-4 camere de dimensiuni normale. Face parte din generatia 2016, fiind un aparat premium dotat cu functii si dotari de top. Are un consum de energie redus iar datorita compresorului tip Inverter acesta este si foarte silentios. Cea mai buna oferta am gasit-o aici, inclus in pret fiind si transportul. De asemenea magazinul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni.

In pret nu este inclus kitul pentru instalare si nici montajul nu este asigurat. Pentru instalare trebuie sa apelati la o firma autorizata, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de producator. Din experienta personala, pretul instalarii nu ar trebui sa depaseasca 300-350 lei, indiferent de oras sau firma care se ocupa de instalare. Recomand sa cumparati acest aparat din timp, in felul acesta il puteti avea instalat in mai putin de 3-4 zile lucratoare. In plin sezon estival puteti astepta si pana la 14 zile pana cand veti avea aparatul functional.

Samsung AR12KSFHBWKNZE unitate interioara

Samsung AR12KSFHBWKNZE pastreaza design-ul simplist cu care producatorul coreean ne-a obisnuit, fiind usor de integrat in orice camera din locuinta dumneavoastra. Dimensiunile sunt cele uzuale, acesta putand fi instalat cu usurinta in locul vechiului aparat de aer conditionat (fara sa mai fiti nevoiti sa faceti alte gauri in perete). Informatiile cu privire la temperatura setata sau programul folosit sunt afisate pe ecranul de pe telecomanda, unitatea interioara avand doar 3 led-uri in partea dreapta. Este un model silentios, zgomotul produs de unitatea interioara sau cea exterioara fiind unul redus.

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, aparatul are o putere de racire de 12000 BTU, fiind de ajuns pentru intreaga locuinta. Conform producatorului acesta este incadrat in clasa de consum energetic A++ atunci cand este utilizat pentru racire, si in clasa de consum energetic A, atunci cand este folosit pentru incalzirea locuinte. In ambele cazuri consumul este unul scazut, utilizat zilnic aproximativ 4-5 ore, acesta va poate creste costul facturii cu inca 50-60 lei. Acest lucru este datorat in mare parte compresorului tip Inverter.

Acest tip de compresor nu doar ca utilizeaza mai putina energie decat modelele conventionale, ci a castigat una dintre cele mai bune evaluari Seasonal Energy Efficiency Rating (SEER), de A+++/8.5 (Seria K, 9k). Utilizand intreaga capacitate a compresorului, acestea ajung rapid la temperatura dorita, mai repede chiar decat modelele fara invertor. In plus, aparatele noastre de aer conditionat cu Smart Inverter ajusteaza fluctuatiile pentru a mentine o temperatura constanta si, in acelasi timp, a pastra linistea.

Functiile din dotare sunt cele uzuale: racire/incalzire, ventilare, dezumidificare, auto restart, timer, Fast Cool, Mod turbo, Autocuratare, Protectie antibacteriana, Single User Mode si 2 Step Cooling. De asemenea, pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeauna curat, lipsit de bacterii sau alte mirosuri neplacute, aparatul vine dotat cu un filtru FullHD, care ofera o filtrare imbunatatita, eliminand chiar si cele mai mici particule microscopice de praf si transformand aerul poluat intr-un aer curat si energizat.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *