Samsung AR12JSFNCWKNZE – aer conditionat cu raport pret/calitate foarte bun

Atunci cand m-am hotarat sa instalez aparatul de aer conditionat am decis sa cumpar ceva mai bun, acesta fiind genul de aparat pe care nu il schimbi cel putin 5-6 ani de zile de la instalare. Dupa lungi cautari am decis ca aerul din apartament imi va fi racit in urmatoarele veri de un Samsung, mai exact modelul AR12JSFNCWKNZE care desi este mai scump in comparatie cu alte modele de aceeasi putere am considerat ca diferenta de pret consta in functiile si dotarile prezente.

Eu l-am cumparat online de la eMAG, acolo avand transport gratuit dar si posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, bineinteles contracost. Montajul nu este inclus in pretul de achizitie, acesta trebuie efectuat de catre o firma autorizata in domeniu, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia. Pe mine m-a costat aproximativ 250 lei instalarea, pretul variaza in functie de oras. Personal recomand sa il cumparati in extra sezon, in felul acest nu doar ca il puteti cumpara la un pret mult mai bun dar si instalarea se va efectua mult mai rapid.

Samsung AR12JSFNCWKNZE din fata

Aspectul acestuia este unul clasic, intalnit la orice aparat din aceasta categorie. Unitatea interioara este complet alba, fara display tip LCD aceasta indica functia folosita prin prezenta unui simplu LED. Mai multe informatii legate de temperatura setata, functia folosita precum si treapta de ventilare sunt disponibile pe telecomanda, aceasta fiind dotata cu un mic display LCD. Zgomotul produs atata de unitatea interioara cat si cea exterioara este unul redus, fiind un aparat silentios care poate fi montat chiar si langa fereastra (cu siguranta nu va deranja vecinii atunci cand functioneaza).

Compresorul din dotare este unul marca BLDC (unul dintre cei mai mari producatori din lume) fiind unul tip Inverter acesta nu doar ca are un consum redus de energie dar functioneaza si atunci cand temperaturile din exterior ajung pana la -10 grade. Se incadreaza in clasa de consum energetic A++, avand un consum de 1100 wati atunci cand este folosit pentru racire si 1300 wati atunci cand este folosit pentru incalzire. Practic, functionand aproximativ 4-5 ore pe zi acesta mi-a marit factura de energie cu 50-60 lei.

Cei 12000 BTU sunt suficienti pentru a raci un apartament intreg iar daca este folosit intr-o treapta de ventilare ridicata cred ca poate raci chiar si incaperi mai mari (chiar daca ceva mai greu). Functiile din dotare sunt cele standard pe care le intalnim la orice aparat din aceasta categorie (racire, incalzire, ventilare si dezumidificare) insa sunt prezente si cateva functii speciale (functia pentru noapte, functia de racire rapida si functia auto-restart).

Fiind un produs premium acesta este dotat si cu filtru Full HD 60 (anti bacterii, anti alergic dar si anti virus), acesta este amplasat in partea frontala a unitatii interioare si poate fi scos si spalat atunci cand este nevoie. Ca o concluzie la finalul acestui articol Samsung AR12JSFNCWKNZE este un aparat de calitate cu un consum redus de energie, suficient de puternic, dotat cu filtru pentru un aer curat si sanatos.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *