Samsung AR09JSFPEWQNZE – 9000 BTU cu consum redus de energie

Chiar daca vara este aproape la final inca nu scapam de temperaturile ridicate care-si fac de cap in termometre, de aceea consider ca nu este prea tarziu pentru instalarea unui aparat de aer conditionat. De obicei la finalul oricarui sezon promotiile nu intarzie sa apara. Modelul adus astazi la review este unul pe care eu l-am ales anul trecut si de care sunt foarte multumit chiar si in prezent. Atunci cand l-am instalat nu era chiar cel mai accesibil aparat insa avand in vedere ca este vorba despre un producator premium cred ca pretul era justificat.

La momentul actual cel mai bun pret pentru acest model l-am gasit aici, avand transportul asigurat – adica gratuit. Nu este inclus kitul de instalare si nici montajul – acesta trebuie platit separat dupa achizitionare. Pe mine instalarea m-a costat in jur de 350 lei insa din cate am inteles pretul pentru aceasta poate varia in functie de fiecare oras. De asemenea trebuie sa tineti cont ca firma care se ocupa de instalare sa fie una autorizata de catre producator, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia.

Samsung AR09JSFPEWQNZE din fata

Fiind vorba despre un model mai vechi design-ul acestuia este unul cu care producatorul ne-a obisnuit in ultimii ani. Unitatea interioara este complet alba, cu un aspect elegant si modern aceasta se poate integra fara probleme in orice camera din locuinta fara sa „strice” in vreun fel aspectul acesteia. De asemenea dimensiunile sunt cele uzuale, astfel ca se poate instala in locul unui alt aparat de aer conditionat fara sa fie nevoie de alte modificari (gauri in perete sau schimbarea suportului exterior).

Neavand niciun display pe unitatea interioara informatiile cu privire la temperatura setata, programul folosit sau treapta de ventilare sunt disponibile pe ecranul prezent pe telecomanda. Cei 9000 BTU pe ora sunt suficienti pentru racirea unui apartament cu 2 camere intr-un timp scurt, cu un consum redus de energie. Poate fi utilizat si pentru spatii mai largi insa atunci randamentul scade iar timpul de racire creste. Conform producatorului atunci cand este utilizat pentru racire acest model este incadrat in clasa de consum energetic A+. Pentru incalzire consumul creste usor, fiind incadrat in clasa A.

Eu personal l-am folosit doar pentru racire si pana in prezent sunt foarte multumit de consumul acestuia. Utilizat zilnic in jur de 4-5 ore acesta mi-a marit factura la energie cu maxim 50-60 lei. Acest consum este obtinut datorita compresorului tip Inverter, acesta face ca aparatul sa fie mai silentios dar si utilizabil atunci cand temperatura exterioara ajunge pana la -15 grade. Functiile din dotare sunt cele uzuale (racire, incalzire, ventilare si dezumidificare) insa sunt prezent si alte cateva functii ceva mai speciale. Functia AutoClean este una dintre ele, aceasta ruleaza automat ventilatorul chiar si dupa ce il opriti, pastrand totul uscat, fara miros neplacut si lipsit de microbi.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *