Samsung AR09JSFNCWKNZE – aer conditionat cu putere de racire 9000 BTU – economie la energie

Cand vine vorba de caldura personal nu cunosc foarte multe persoane care sa tolereze temperaturile ridicate, de aceea daca nu te numeri printre acestea este bine ca locuinta ta sa fie dotata cu un aparat de aer conditionat, in special acum cand temperaturile de vara cresc de la an la an. Factura marita la energie este un mit ramas din perioada cand aparatele de acest gen erau considerate lux, in prezent exista aparate cu consum foarte redus.

Un model care se incadreaza in categoria aparatelor cu consum redus de energie este Samsung AR09JSFNCWKNZE, model lansat de producatorul coreean la inceputul lui 2015. In Romania acest este disponibil online la eMAG, acolo avand nu doar cel mai bun pret dar si transport gratuit. Trebuie precizat faptul ca inclus in pret nu este si montajul, acesta se plateste separat catre firma aleasa de tine – aceasta trebuie sa fie autorizata, in caz contrar risti sa pierzi garantia oferita de producator.

Samsung AR09JSFNCWKNZE unitate interioara

Unitatea interioara este simpla, fara display tip LCD, informatiile sunt afisate sub forma unor LED-uri. Mai multe detalii despre programul folosit, temperatura setata precum si treapta de ventilare sunt disponibile pe telecomanda, aceasta fiind dotata cu un display LCD. Despre unitatea exterioara nu se pot spune foarte multe lucruri, aceasta avand acelasi aspect pe care il intalnim la orice aparat din aceasta categorie.

Cei 9000 BTU pe ora sunt suficienti pentru a putea raci un apartament cu maxim 2-3 camere, in acelasi timp asigurand un consum redus de energie. Conform producatorului atunci cand este utilizat pentru raci consumul de energie este de 930 wati iar atunci cand este folosit pentru incalzire consumul scade, ajungand undeva la 700 wati. Consumul mic este datorat in principal compresorului Inverter marca BLDC. In plus acesta permite aparatului sa functioneze chiar si atunci cand temperatura de afara scade pana la -15 grade.

Functiile din dotare sunt cele uzuale, intalnite de obicei la orice aparat de acest gen: racire, incalzire, dezumidificare si ventilare. Ca functii speciale intalnim Fast Cool (are ca rol racirea rapida a incaperii) si Auto Clean (pentru uscarea traseului, in felul acesta se evita acumularea de bacterii). Filtrul de aer este unul tip Full HD 60 care are ca rol atat prevenirea bacteriilor cat si virusilor sau alergenilor. Atunci cand acesta incepe sa emane miros neplacut se poate scoate destul de simplu si se spala la jet de apa. Avand compresor Inverter Samsung AR09JSFNCWKNZE este si foarte silentios, unitate interioara are un nivel maxim de zgomot de 56 decibeli iar cea exterioara un nivel constant de 59 decibeli.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *