Samsung AR09HSFNCWKNZE – model din seria 2015, putere de racire 9000 BTU

Daca anul trecut n-am reusit sa-mi instalez un aparat de aer conditionat, anul acesta n-am mai amanat momentul si inainte de inceperea sezonului de vara am ales sa-mi montez un aparat cu putere de racire potrivita pentru un apartament. Desi discutam despre un produs folosit intens doar pe perioada verii eu am ales un model performant – pentru un consum redus de energie dar si pentru aerul lipsit de orice bacterie sau impuritati.

Asa cum am precizat mai devreme eu am ales sa il cumpar inainte de inceperea sezonului, in felul acesta instalarea s-a facut rapid (in maxim 3 zile dupa achizitionare) iar pretul a fost unul foarte bun. L-am achizitionat online de aici, avand nu doar pret bun dar si transport gratuit. Inclus in pretul acestuia nu a fost kitul de instalare si nici montajul, acestea le-am platit separat dupa achizitionare catre firma care s-a ocupat de instalare. Pretul platit pentru instalare a fost undeva la 350 lei insa din cate stiu acesta poate varia usor in functie de fiecare oras.

Samsung AR09HSFNCWKNZE din fata

Aspectul unitatii interioare este complet schimbat, in comparatie cu modelele mai vechi de la acelasi producator. Unitatea interioara este acum in forma de triunghi pentru o racire puternica, facand aerul rece sa circule mai rapid, mai departe si pe o arie mai mare din casa. Informatiile necesare cu privire la temperatura setata, treapta de ventilare precum si programul folosit sunt disponibile pe telecomanda acestuia. Dimensiunile acesteia sunt cele uzuale, astfel ca poate inlocui un aparat mai vechi fara a fi necesare alte modificari (gauri in perete sau schimbarea suportului pentru unitatea exterioara).

Cei 9000 BTU sunt suficienti pentru racirea unui apartament cu 2 camere fara probleme – intr-un timp scurt, cu un consum minim de energie. Poate fi utilizat si pentru spatii mai largi insa atunci randamentul scade iar timpul de racire creste. Conform specificatiilor tehnice acest model este incadrat in clasa de consum energetic A+, indiferent ca este utilizat pentru racire sau incalzire. Din experienta personala pot confirma consumul scazut – utilizat zilnic aproximativ 4-5 ore acesta mi-a crescut factura la energie cu aproximativ 50-60 lei.

Consumul redus este dat in primul rand de compresorul tip Inverter – acesta nu doar ca reduce consumul dar face ca aparatul sa fie mai silentios si complet utilizabil atunci cand afara sunt temperaturi de pana la -15 grade. Functiile din dotare sunt cele uzuale, intalnite de obicei la orice aparat din aceasta categorie: racire, incalzire, ventilare si dezumidificare.

Pentru ca aerul ventilat de acesta sa fie intotdeauna curat si lipsit de bacterii acest model este dotat cu filtru FullHD. Acesta este prezent in exterior, in partea de deasupra, astefel ca poate fi scos cu usurinta, curatat si pus la loc, fara a mai fi nevoie sa deschideti un capac sau sa trageti puternic pentru a-l scoate. Stratul anti-bacterial filtreaza praful, agentii contaminanti si alergenii periculosi din aer.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *