Samsung 24H4003 – televizor de 61 centimetri din generatia 2014

Ideal pentru camera copiilor sau chiar si pentru un dormitor cu dimensiuni reduse acest model marca Samsung face parte din generatia 2014, fiind un televizor cu specificatii bune insa fara functii Smart. La fel ca si restul produselor de la acest producator, si 24H4003 se remarca prin materiale de calitate si functii decente, mai ales pentru 2015. Consumul de energie este redus, doar 20 wati atunci cand este in functiune si numai 0.3 wati atunci cand este inchis, adica in standby.

Daca ai putina experienta in domeniu iti poti da seama rapid ca este un model mai vechi doar prin prisma design-ului. Acesta dispune de un design pe care l-am intalnit in mare parte la modelele mai vechi de la proucatorul coreean. Rama din jurul ecranului este mai lata iar carcasa acestuia este construita in totalitate dintr-un plastic negru lucios, fara insertii cromate sau din aluminiu. Chiar daca nu poate fi considerat un model cu design modern acest TV arata incontinuare suficient de bine.

Samsung 24H4003 din fata

Se poate monta pe suportul original cu care vine din fabrica sau se poate monta pe perete, pentru acest lucru este nevoie de un suport compatibil VESA (trebuie cumparat separat). Suportul original nu este chiar cel mai modern si elegant pe care l-am intalnit insa daca alegeti sa il montati pe perete puteti scapa de utilizarea acestuia. Desi in imagini pare gros (mai ales in comparatie cu modelele mai noi) Samsung 24H4003 nu cantareste decat 4 kilograme iar grosimea acestuia fara suport nu depaseste 5 centimetri.

Telecomanda din dotare este in stilul specific Samsung, dimensiunile sunt potrivite iar asezarea butoanelor este foarte buna – dupa numai cateva ore de utilizare aproape ca inveti ordinea acestora. Meniul este simplu de utilizat – vine direct in limba romana, din acest punct de vedere poate fi considerat un televizor potrivit chiar si pentru persoanele mai in varsta. Posturile TV se schimba aproape instant, nu exista timp foarte mare de asteptare nici pentru posturile in format HD.

Desi nu face parte din categoria Smart acesta este echipat cu procesor DualCore, in felul acest se misca rapid atat prin meniu cat si atunci cand schimbati posturile TV. Ascunse foarte bine in carcasa sunt difuzoarele stereo din dotare, acestea avand o putere maxima de 2 x 10 wati, adica suficient, mai ales daca ne raportam la dimensiunile acestuia. In cazul in care nu sunteti multumiti de calitatea audio puteti opta oricand pentru un sistem audio extern.

Asa cum am precizat la inceputul acestui review, diagonala de 61 centimetri este potrivita pentru o incapere mica. Rezolutia maxima este de 1366 x 768 pixeli, adica HD. Chiar nu cred ca era nevoie de un display FullHD, pentru o diagonala mica diferentele erau aproape inexistente. In schimb calitatea imaginilor este foarte buna, in stilul specific Samsung culorile afisate sunt clare, pline de culoare.

Nu ii lipseste tunerul digital integrat DVB-T/C si nici slotul CI+, ambele pentru receptionare posturilor TV in format digital sau HD, fara a mai avea nevoie de alt decodor extern sau mediabox. De asemenea playerul multimedia integrat este unul de calitate, reda cam orice fisier, indiferent da format sau subtitrare, direct de pe stick-ul USB sau chiar un HDD extern.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *