Radox DOX-12HPA – 12000BTU cu kit de instalare inclus in pret

Chiar daca nu vine de la un producator foarte cunoscut in Romania, aparatul de aer conditionat marca Radox reprezinta o alegere inteligenta pentru persoanele care isi doresc un produs de calitate, insa nu vor sa plateasca in plus doar pentru marketing sau functii inutile. Aparut recent pe piata din Romania, Radox DOX-12HPA promite a fi un aparat cu performante si dotari, intalnite de obicei doar la modelele din zona premium, cu pret mult mai mare.

Cea mai buna oferta pentru acest model am gasit-o online verifica oferta actuala, inclus in pret fiind transportul precum si kitul de instalare (3 metri de traseu frigorific). Dupa achizitionarea acestuia va trebui sa platiti in plus inca 250-350 lei, acest cost fiind cel al instalarii. Acesta poate varia in functie de oras sau firma care se ocupa de montaj. Recomand sa alegeti o firma autorizata de catre producator (lista o gasiti in cutie), in caz contrar riscati sa pierdeti garantia (24 de luni). Daca il cumparati in plin sezon estival este posibil sa asteptati mai mult pentru instalare, aceasta perioada fiind una destul de aglomerata.

Radox DOX-12HPA  unitate interioara

Desi nu este un produs din zona premiu, aspectul acestuia este unul care iti da impresia ca ai primit mai mult decat ai platit. Unitatea interioara este alba, avand pe centru un display LCD care indica temperatura utilizata precum si programul folosit. Treapta de ventilare dar si restul functiilor se pot seta din telecomanda. Aceasta este potrivita ca si marime, raspunde rapid la comenzi iar butoanele uzuale sunt asezate intuitiv. Dimensiunile sunt cele standard, facand posibila instalarea aparatului chiar si in spatiul ocupat de vechiul AC (in cazul in care exista), fara sa mai fie nevoie de alte gauri in perete.

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, cei 12000 BTU fac acest aparatul unui potrivit pentru o locuinta cu maxim 3 camere. Daca intentionati sa il cumparati pentru spatii mai largi, recomand sa va orientati catre un model ceva mai puternic. Se poate utiliza si acesta fara probleme, insa randamentul va scadea iar consumul de energie va creste. Este incadrat in clasa de consum energetic A++ atunci cand este folosit pentru racire, avand un consum extrem de redus, care chiar si utilizat zilnic nu va creste cu foarte mult factura la energia electrica.

Puterea consumata la racire este de 1030 wati, adica putin mai mult decat un aspirator sau un cuptor cu microunde. Acest lucru este posibil datorita compresorului marca Toshiba care foloseste tehnologia Inverter. Acesta nu doar ca reduce consumul de energie dar face ca aparatul sa fie silentios (zgomotul produs de unitatea interioara este cuprins intre 38 si 50 decibeli) si utilizabil chiar si atunci cand temperatura exterioara ajunge pana la -15 grade. Pentru ca aerul ventilat de Radox DOX-12HPA sa fie intotdeauna curat, lipsit de mirosuri neplacute sau bacterii, acesta este dotat cu filtru anti-praf, care se poate scoate si spala ori de cate ori este nevoie.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *