Panasonic TX-49DS500E – televizor Smart din gama 2016 cu raport calitate-pret remarcabil

Continuam seria de review-uri cu un alt televizor din portofoliul producatorului japonez, si anume Panasonic. De curand, acestia au lansat pe piata din Romania o serie noua de televizoare, toate cu functii Smart, design modern si preturi accesibile. Modelul adus astazi la review il recomand celor care isi doresc un produs de calitate cu display generos. Am gasit cea mai buna oferta aici, inclus in pret fiind si transportul pana la locuinta dumneavoastra.

La fel ca si restul modelelor despre care tot am discutat in articolele anterioare, Panasonic TX-49DS500E pastreaza acelasi design elegant si modern, care permite integrarea aparatului in orice camera din locuinta. Este construit din materiale premium iar in comparatie cu generatia anterioara, dimensiunile acestuia sunt mult reduse. Suportul pentru masa este construit din in totalitate din aluminiu iar sistemul de prindere tip VESA permite instalarea acestuia pe orice perete din locuinta in numai cateva minute.

Panasonic TX-49DS500E din fata

Meniul este disponibil in limba romana, fiind usor de configurat sau setat chiar si pentru persoanele care nu sunt la curent cu tehnologia. Telecomanda din dotare este potrivita ca si marime, raspunde bine la comenzi iar butoanele uzuale sunt asezate intuitiv. Posturile TV se schimba rapid, nu exista timp de asteptare ridicat nici in cazul celor HD. Vine cu cateva aplicatii preinstalate, precum si web browser, insa din zona Market se pot instala multe alte aplicatii, servicii video la cerere si jocuri stocate in Cloud.

Pentru ca este un model cu dotari Smart, placa de retea LAN si Wireless nu lipseste din configuratia acestuia. Conectarea la internet se face in numai cateva minute, indiferent ca discutam despre WiFi sau LAN. Conectarea dispozitivelor inteligente (Smartphone sau tableta) la televizor este acum mai simpla ca niciodata datorita celei mai recente aplicatii Panasonic TV Remote. Aceasta se instalateaza in telefon si cu ajutorul acesteia puteti controla televizorul mult mai usor decat cu telecomanda clasica.

Sistemul Surround ofera un sunet puternic si clar, care nu distorsioneaza nici atunci cand volumul este aproape de maxim. Daca totusi nu sunteti multumiti de calitate acestuia, puteti opta pentru un sistem audio extern, mai ales ca televizorul vine dotat cu iesire audio digitala precum si mufa tip jack pentru casti. Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, diagonala de 123 centimetri este potrivita pentru o camera spatioasa.

Rezolutia maxima este de 1920 x 1080 pixeli, adica FullHD. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. De asemenea si unghiul de vizibilitate este unul extrem de bun, chiar daca nu discutam despre un panou IPS. Conform producatorului consumul de energie este unul scazut, 107 wati atunci cand functioneaza si 0.5 wati atunci cand este in standby.

Din dotarile acestuia nu lipseste tunerul digital DVB-T, DVB-C/DVB-T2 si nici slotul CI+, ambele fiind utile si necesare pentru receptionarea posturilor TV in format digital sau HD, fara a mai avea nevoie de alt decodor extern sau mediabox, indiferent de operatorul de cablu. Este prezent si playerul multimedia integrat, capabil sa redea cam orice fisier audio, video sau foto, direct de pe stick-ul USB sau chiar hard disk extern.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *