Panasonic CS-YE09MKX – calitate japoneza cu pret corect

Cu totii cred ca am auzit o singura data macar de Panasonic, brand cu vechime si renume in domeniul eletronicelor si electrocasnicelor. Chiar daca in ultima perioada prezenta acestuia in Romania a fost una destul de slaba, acesta ramane un producator care ofera produse de calitate, premium, cu preturi accesibile chiar si persoanelor obisnuite. Recent in oferta magazinelor online am descoperit un aparat de aer conditionat din portofoliul producatorului japonez, acesta avand un raport pret/calitate excelent.

Fiind in cautarea unui aparat de aer conditiont de foarte mult timp, dupa lungi cautari am decis ca acest model va fi cel care-mi va raci casa in urmatorii ani, drept urmare l-am cumparat online de aici, avand transportul gratuit precum si un pret foarte bun. Pretul nu a inclus instalarea si nici kitul de instalare, acestea fiind platite separat catre firma care se ocupa cu montajul, eu am platit pentru instalare aproximativ 300 lei insa din cate am inteles pretul poate varia in functie de fiecare oras si firma. Trebuie mentionat faptul ca firma aleasa pentru montaj trebuie sa fie una autorizata, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de producator.

Panasonic CS-YE09MKX unitate interioara

Nu am cautat ceva cu design deosebit, drept urmare am primit un aparat cu aspect simplu, in acelasi timp fiind elegant si modern, asemanator cu ce intalnim de obicei la orice aparat din aceasta categorie. Cred ca se poate monta fara probleme in orice camera din locuinta, fara ca unitatea interioara sa „strice” cumva aspectul acesteia. Informatiile referitoare la temperatura setata, programul setata precum si treapta de ventilare sunt disponibile pe display-ul LCD de la telecomanda, unitatea interioara nefiind dotata cu un astfel de display.

Eu l-am cumparat pentru racirea unui apartament cu 2 camere si dupa aproape un an de zile pot spune ca sunt foarte multumit de performantele acestuia. Cei 9000BTU sunt suficienti chiar si pentru spatii ceva mai mari, in cazul acesta randamentul aparatului scade. Desi in specificatii producatorul aparatul este incadrat in clasa de consum energetic A atat la incalzire cat si la racire, Panasonic CS-YE09MKX este un model economic, acest lucru il spun dupa ce l-am folosit zilnic aproximativ 4-5 ore iar factura la energia mi-a crescut cu aproximativ 50-60 lei.

Consumul redus este dat de compresorul tip Inverter, acesta face aparatul mult mai silentios si capabil sa functioneze chiar si atunci cand temperatura externa poate ajunge pana la -15 grade. Functiile din dotare sunt cele clasice, intalnite in mare parte la orice alt AC: racire, incalzire, ventilare si dezumidificare. Ca functie speciala intalnim functia de eliminare mirosuri neplacute – aceasta are ca rol curatarea conductelor astfel ca bacteriile si mucegaiul ramas sa dispara, astfel dispare si mirosul neplacut. Pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeauna curat acesta aparat este dotat si cu filtru de aer lavabil – poate fi spalat la jet de apa atunci cand se incarca de praf.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *