Osaka OHW12IG5 – aer conditionat ieftin, potrivit pentru intreaga locuinta

Pentru cei care sunt in cautarea unui aparat de aer conditionat ieftin, Osaka OHW12IG5 poate fi solutia potrivita. Acest model este unul cu putere mare de racire, fiind potrivit pentru o locuinta cu maxim 3-4 camere. Aparut recent pe piata din Romania, pretul acestuia este unul extrem de atractiv, mai ales ca acesta vine la pachet si cu kitul pentru instalare, asta inseamna ca veti plati mai putin pentru instalarea aparatului.

Despre Osaka nu voi mai discuta, fiind vorba despre un producator cu renume si experienta in domeniu. Daca sunteti interesati de acest aparat, eu personal am gasit cea mai buna oferta online, inclus in pret fiind si transportul verifica oferta actuala. Dupa achizitionare trebuie sa aveti in plan si instalarea acestuia. Recomand sa cumparati aparatul inaintea sezonului estival, in felul acesta veti putea avea parte de o instalare intr-un timp mult mai scurt. Din experienta personala, pretul instalarii este in jur de 350-400 lei, acesta poate varia in functie de oras sau firma care se ocupa de montaj. Trebuie sa apelati la o firma autorizata, in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de producator (36 de luni). Trebuie mentionat ca nu multi producatori ofera 3 ani de zile garantie pentru produsele de acest gen, deci acest lucru ofera un plus de incredere pentru brandul Osaka.

Osaka OHW12IG5  unitate interioara

La capitolul design, acest model nu este unul care sa impresioneze. Pastreaza acelasi aspect clasic, intalnit in mare parte la toate aparatele din acest segment de pret. Telecomanda este potrivita ca si marime, raspunde rapid la comenzi iar butoanele folosite mai des sunt asezate intuitiv. Informatiile cu privire la temperatura, treapta de ventilare sau programul folosit sunt disponibile pe ecranul de la telecomanda. Unitatea interioara este dotata cu un mic display, insa acesta afiseaza doar temperatura setata.

Asa cum am spus inca de la inceputul acestui review, cei 12000 BTU/h sunt de ajuns pentru racirea unei locuinte cu 3-4 camere. Sigur, se poate folosi si pentru spatii mai largi decat atat, insa atunci randamentul n-ar mai fi acelasi iar consumul de energie ar creste considerabil. Este un model incadrat in clasa de eficienta energetica A++ atunci cand este utilizat pentru racire, si A+ atunci cand il folositi pentru incalzirea locuintei. In ambele cazuri discutam de un consum redus (maxim 1500 wati), care nu va creste cu mult factura la energia electrica.

Consumul redus este datorat in mare parte compresorului tip Inverter. In plus, acesta nu doar ca reduce consumul dar face aparatul mult mai silentios. Zgomotul produs de unitatea interioara este de maxim 42 decibeli, adica acceptabil. Pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeauna curat, lipsit de bacterii sau mirosuri neplacute, acest aparat este dotat cu filtru Anti-praf. Acesta este amplasat in partea frontala si se poate spala la jet de apa ori de cate ori este nevoie. Functiile din dotarea lui Osaka OHW12IG5 sunt cele standard (racire/incalzire, ventilare, dezumidificare, auto, timer si sleep/night mode).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *