Odys Trendbook 12 – mini-laptop cu specificatii decente, la pachet cu licenta pentru Windows 10

Stiu ca sunt foarte multe persoane care folosesc laptopul doar pentru internet, filme si jocuri online. De aceea pentru aceasta categorie de obicei recomand ceva accesibil cu performante office. Nu are rost sa platesti in plus daca stii ca nu o sa folosesti resursele acelui produs. Pentru genul acesta de utilizatori, astazi vin cu o recomandare ceva mai neobisnuita. Este vorba despre Odys Trendbook 12, un minilaptop cu performante decente si dimensiuni reduse.

Cea mai buna ofera am gasit-o aici, inclus in pret fiind si transportul. Sistemul vine cu licenta pentru Windows 10, astfel ca dupa instalare nu trebuie sa va mai faceti griji cu privire la ce sistem de operare sa instalati. Vine fara unitate optica, asadar daca vreti sa folositi o alta versiune de Windows sau Linux, instalarea trebuie facuta de pe un stick de memorie USB. Totusi, nu recomand acest lucru, chiar daca are destul de putina memorie RAM si spatiul de stocare este unul redus, Windows 10 functioneaza foarte bine.

Odys Trendbook 12 din fata

Este construit in totalitate dintr-un plastic alb lucios care arata foarte bine si pare destul de rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarieturi ce-si pot face aparitia in timp. Tastatura este tip clichet, silentioasa si placuta la atingere, aceasta se dovedeste foarte comfortabila chiar si dupa mai multe ore de utilizare. Singurul minus este acela ca foloseste formatul german, astfel ca unele taste sunt inlocuite de caractere germane.
Chiar si asa cred ca dupa cateva ore de utilizare cred ca te poti acomoda. Sub carcasa intalnim un procesor Intel Atom, mai exact modelul Z3735F, lansat pentru prima data undeva la inceputul lui 2014. Este un model dintr-o generatie mai veche, insa chiar si asa performantele oferite de acesta sunt unele destul de bune. Este dotat cu patru nuclee fizice care functioneaza la o frecventa de 1.33 GHz iar cu ajutorul functiei Burst poate ajunge pana la 1.83 GHz.

Tot integrat pe procesor este prezent si chipsetul grafic din seria Intel HD Graphics, capabil sa redea in conditii decente filme in format HD, chiar si jocuri online. Diagonala ecranului masoara 11.6 inch, fiind o marime potrivita pentru web browsing sau chiar pentru vizionat filme. Rezolutia maxima este de 1366 x 768 pixeli iar imaginile afisate sunt de o calitate destul de buna. Cei 2GB de memorie RAM sunt de ajuns atat pentru OS cat si pentru restul de programe instalate, chiar daca sunt oarecum la limita, acesta fiind si maximul de RAM suportat.

Pentru stocare producatorul pune la dispozitie 32GB tip Flash. Cred ca este de ajuns, mai ales ca acum majoritatea documentelor si a pozelor sunt pastrate online. Odys Trendbook 12 vine echipat cu camera web VGA si cititor de carduri. Bateria este de 9500 mAh, aceasta reusind sa ofere o autonomie de pana la maxim 9 ore de utilizare obisnuita (internet, aplicatii office).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *