Nordstar CS-35V3A-MB137AY4T – aer conditionat premium, compresor Panasonic

Desi suport foarte bine caldura iar anotimpul meu preferat este vara in ultimii ani temperaturile au crescut considerabil astfel ca nu mai puteam rezista in casa fara un aparat de aer conditionat, mai ales pe timpul noptii atunci cand vroiam sa ma odihnesc. Dupa ce m-am documentat am aflat ca in acest domeniu cei de la Nordstar sunt pe primul loc atunci cand vine vorba de climatizare si aparate de aer conditionat.

Am decis sa-mi cumpar un produs din portofoliul acestui producator tocmai pentru a elimina viitoarele probleme pe care le puteam avea daca alegeam un produs mai ieftin. Modelul CS-35V3A-MB137AY4T l-am gasit cu cel mai bun raport calitate/pret, fiind chiar un adevarat best buy. Eu l-am cumparat online de aici, avand transportul gratuit precum si kitul de instalare inclus in pret. Pentru instalarea acestuia am apelat la o firma autorizata (in caz contrar riscati sa pierdeti garantia oferita de producator) iar pretul platit a fost undeva in jur de 300-350 lei, bineinteles acesta poate varia in functie de oras si firma.

Nordstar CS-35V3A-MB137AY4T  unitate interioara

Atunci cand l-am cumparat nu am pus accent pe design, cautam ceva care sa nu consume mult si sa aiba putere mare de racire, insa atunci cand l-am instalat am fost placut impresionat de aspectul acestuia. Este modern si elegant, putand fi montat fara probleme in orice camera din locuinta dumneavoastra. Dimensiunile sale sunt cele standard, intalnite de obicei la orice aparat de acest gen, indiferent de puterea de racire. Informatiile legate de temperatura, treapta de ventilare si programul utilizat sunt disponibile pe display-ul tip LCD de pe telecomanda iar o parte dintre acestea se pot gasi si pe unitatea interioara.

Cei 12000 BTU sunt suficienti pentru o incapere cu maxim 4 camere. Eu am ales sa il instalez intr-un apartament cu 3 camere iar randamentul acestuia este unul foarte bun. Fiind montat in hol racirea camerelor se face uniform, chiar daca intr-un timp ceva mai mare pentru unele camere. Din specificatiile tehnice aflam ca acest model este incadrat in clasa de consum energetic A++ atunci cand este folosit pentru racire si A+ atunci cand este utilizat pentru incalzire, in ambele cazuri consumul de energie este unul scazut.

Folosit zilnic aproximativ 5-6 ore acesta mi-a adus un plus de aproximativ 60-70 la factura de energie electrica. Asa cum am precizat din titlul acestui articol compresorul este unul marca Pansonic – adica unul de calitate care garanteaza multe ore de functionare fara probleme. Este tip inverter, asta inseamna ca este mai silentios si poate fi folosit chiar si atunci cand temperatura externa poate ajunge pana la -15 grade. Pentru ca aerul ventilat sa fie intotdeauna curat si fara bacterii acest model este echipat cu un filtru care se poate spala ori de cate ori este nevoie.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *